dłużnik się wyprowadził
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW, DO, FA, ŚR, CP
- Kontakt:
dłużnik się wyprowadził
Witam. Wpłynął do naszego ośrodka z innej gminy wniosek o przeprowadzenie wywiadu alimentacyjnego z dłużnikiem alimentacyjnym. Wysłałam do niego wezwanie, aby się stawił na wywiad, jednakże dłużnik nie odebrał korespondencji wobec tego było awizo, list wrócił do naszego ośrodka. Z uwagi na powyższe kontaktowaliśmy się z jego matką, która udzieliła nam informacji, że syn już nie mieszka pod tym adresem, wyprowadził się, nie ma z nim żadnego kontaktu i nie odbiera przesyłek listownych kierowanych do niego. Co w takiej sytuacji mam zrobić? Wszcząć postępowanie dotyczące uznania dłużnika alimentacyjnego za uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych czy wystarczy sporządzić notatkę służbową do akt z przeprowadzonej rozmowy telefonicznej z matką dłużnika dotyczącą tego, że dłużnik się wyprowadził?
-
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
- Kontakt:
Re: dłużnik się wyprowadził
List wrócił jako podwójne awizo? Wszczynasz postępowanie. Matka dłużnika nie jest stroną w tej sprawie. Jakby list wrócił z adnotacją "adresat wyprowadził się" to co innego.
-
- Stażysta
- Kontakt:
List wrócił jako podwójne awizo. A jakby napisać wniosek na policję, czy dłużnik mieszka pod tym adresem?Alalala pisze: 09 sie 2023, 8:55 List wrócił jako podwójne awizo? Wszczynasz postępowanie. Matka dłużnika nie jest stroną w tej sprawie. Jakby list wrócił z adnotacją "adresat wyprowadził się" to co innego.
-
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
- Kontakt:
Od poszukiwania dłużnika jest komornik a nie Ty. Jak dłużnik tam nie mieszka to powinien o ty poinformować komornika.
Oczywiście zrobisz jak uważasz, ale ja się w takie poszukiwania nie bawię
Oczywiście zrobisz jak uważasz, ale ja się w takie poszukiwania nie bawię

-
- Stażysta
- Kontakt:
Dziękuję za pomocAlalala pisze: 09 sie 2023, 9:02 Od poszukiwania dłużnika jest komornik a nie Ty. Jak dłużnik tam nie mieszka to powinien o ty poinformować komornika.
Oczywiście zrobisz jak uważasz, ale ja się w takie poszukiwania nie bawię![]()

Oprócz dłużnik się wyprowadził - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
czy informujemy OWD o zgonie dłużnika?
ZGON dłużnika a wypłata FA
Ustalenie organu właściwego
zmiana wysokości alimentów na wyższe niż 500 zł
jedno zaświadczenie o bezskuteczości i dwa wnioski
DECYZJA DŁUŻNIK UCHYLAJĄCY-WEZWANIA NIEODEBRANE
wpłaty
ULGA na dzieci
zawarcie zw. małżeńskiego
staż z ue i funduszu pracy
Dochód kryterium
Skład rodziny - co z dzieckiem