FA- zł za zł
-
- Stażysta
- Zajmuję się: DE,DM,FA,ŚW
- Kontakt:
FA- zł za zł
Proszę o pomoc, mam taki przypadek osoba nie zgłosiła uzysku do poprzedniego okresu zasiłkowego, doniosła go dopiero teraz. Wyszło przekroczenie, ale będzie się łapać zł za zł. I teraz co mam zrobić? Zawiadomienie o wszczęciu postępowania czy należało się jej w pełnej kwocie? Mam zaćmienie proszę o pomoc jak to rozwiązać.
-
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
- Kontakt:
Re: FA- zł za zł
zawiadomienie o wszczęciu i później nienależnie pobrane i różnica do zwrotu
-
- Stażysta
- Kontakt:
Jak ma wyglądać decyzja o nienależnie pobranym świadczeniu jeśli będzie się należało zł za zł? Zaznaczać to jakoś specjalnie w tej decyzji?
-
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
- Kontakt:
ja bym napisała, że zostało wypłacone tyle, a po dostarczeniu dokumentów i przeliczeniu dochodu wyszło, że powinno być wypłacane tyle w związku z czym powstała różnica jest świadczeniem nienależnie pobranym
-
- Stażysta
- Kontakt:
Dziękuję, pierwszy raz mam taki przypadek, nie wiedziałam jak to ugryźć 

-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ja bym zmieniła decyzje zł za zł ( po wszczeciu postępowania ) a różnice która wyjdzie potrąciła z bieżących wypłat... u mnie tez czasami za późno przyniosa a decyzja jest nadal w obiegu to od dnia kiedy powinna być zmiana ... zrobiłabym zmianę ... dopóki jeszcze jest w obiegu...Karolina98765 pisze: 07 sie 2023, 12:05 Jak ma wyglądać decyzja o nienależnie pobranym świadczeniu jeśli będzie się należało zł za zł? Zaznaczać to jakoś specjalnie w tej decyzji?
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
a później decyzje o nienależnym pobraniu świadczeńbeatab pisze: 07 sie 2023, 14:41ja bym zmieniła decyzje zł za zł ( po wszczeciu postępowania ) a różnice która wyjdzie potrąciła z bieżących wypłat... u mnie tez czasami za późno przyniosa a decyzja jest nadal w obiegu to od dnia kiedy powinna być zmiana ... zrobiłabym zmianę ... dopóki jeszcze jest w obiegu...Karolina98765 pisze: 07 sie 2023, 12:05 Jak ma wyglądać decyzja o nienależnie pobranym świadczeniu jeśli będzie się należało zł za zł? Zaznaczać to jakoś specjalnie w tej decyzji?

Oprócz FA- zł za zł - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
ULGA na dzieci
dłużnik się wyprowadził
zawarcie zw. małżeńskiego
staż z ue i funduszu pracy
Dochód kryterium
Skład rodziny - co z dzieckiem
wypłacany FA - a wyrok Sądu ustalający bezskuteczność uznania ojcostwa
Pomocy- zawiadomienie o wszczęciu postępowania
par 2 pkt 8 rozporządzenia
osoba pełnoletnia
dochód ryczałt 2022
sprawozdanie Tab. D.1.