do Admina - O serwisie OPS.pl

Strona 1 z 11    [ Posty: 105 ]

Napisano: 07 kwie 2011, 16:16

Od pewnego czasu to forum zatraciło swoje pierwotne przeznaczenie - wzajemną pomoc i wymianę doświadczeń - dla osób pracujących w ps. Coraz częściej wypowiadają się nasi klienci albo inni "profesjonaliści", a ludzie, którzy kiedyś naprawdę dzielili się swoją wiedzą, zniknęli, czemu, nawiasem mówiąc, się nie dziwię. SZKODA.
A może znalazłbyś, Adminie, jakieś rozwiązanie i przywrócił forum sprzed lat.
~Anka

Napisano: 07 kwie 2011, 21:28

Jestem jednym z administratorów Forum ops.pl oraz uczestnikiem redakcji Portalu ops.pl nie mam pomysłu na zmiany. Piszesz, że coraz częściej na forum wypowiadają się nasi klienci albo inni \"profesjonaliści\". Jest tak dlatego, że forum otwarte jest dla wszystkich użytkowników Internetu. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem Twoje intencje. Czy chodzi Ci o ograniczenie użytkowników forum wyłącznie do pracowników pomocy społecznej?
Andrzej

Napisano: 08 kwie 2011, 2:34

myślę że o to chodziło. nie należy tego mylić z dyskryminacją. może przydałoby się forum tylko dla socjalnych \'pomoc społeczna\' lub tylko dla klientów nt porad
~kasia

Napisano: 08 kwie 2011, 2:50

a ja myślę, że klienci są tu potrzebni, choćby dla przywrócenia równowagi psychicznej co niektórym \"profesjonalistom\"
~do ~kasia

Napisano: 08 kwie 2011, 3:21

Popieram ~do ~kasia.
Można oczywiście utworzyć zamknięte forum, tylko dla zarejestrowanych i zweryfikowanych członków jak chce ~Anka.
Możesz sama zostać nawet adminem :)
Obawiam się tylko, że powstanie z tego coś w rodzaju sekty socjalnej i towarzystwa wzajemnej adoracji. To nie lepiej od razu zarejestrować kolejne TOWARZYSTWO?

Jak często mawia dzibar: prawdziwa cnota krytyk się nie boi...
Święte słowa i jak bardzo pasuje do idei nie tylko tego forum.

P.S.
Dzibar - mimo, że czasem kontrowersyjna - niesłusznie została tak podle potraktowana przez wielu forumowiczów i wniosła wiele do tego forum. I co? Ją też wyrugować, bo nie jest już pracownikiem socjalnym? Dla mnie jest wisienką na tym torcie, choć nie zawsze podzielam jej zdanie. Pozdrawiam :)
~?

Napisano: 08 kwie 2011, 9:05

Trzeba takiego rozwiązania jak maja np fora prawne: dla wszystkich i dla profesjonalistów, czyli podział wejść. Fora medyczne tez tak działają : dla lekarzy i pacjentów. pacjent nie wejdzie na cześć dla lekarzy.
Uczyniwszy na wieki wybór,
w każdej chwili wybierać muszę.”
SobieTaka
Praktykant
Od: 02 lis 2009, 21:55
Zajmuję się:

Napisano: 08 kwie 2011, 11:33

Z niepokojem zauważam, że z forum \"znikają\" doświadczeni pracownicy socjalni którzy służyli mądrymi radami. Poziom wypowiedzi (oczywiscie nie wszystkich) jest żenujący. Faktem jest,że jest coraz więcej osób na forum to nasi klienci.
~wwz

Napisano: 08 kwie 2011, 11:45

Jestem jak najbardziej za forum tylko i wyłącznie dla kadry pomocy społecznej , rozmawiam z wieloma ludżmi z tej branży i wszyscy mówią to samo. Jest skandaliczne żeby w nasze relacje i nasze doświadczenia ( z wiadomych względów)wchodzili nasi podopieczni .Sporadycznie zaglądam na to forum , ponieważ nie wiem czy to są wypowiedzi pracowników czy podopiecznych. Krzyczę w imieniu wszystkich: forum tylko dla kadry OPS!
~nowa

Napisano: 08 kwie 2011, 14:04

Wcześniej korzystałam z porad na forum sama też odpowiadałam na pytania, obecnie mam wrażenie że jest to forum w większości do wyżywania się na pracownikach socjalnych i pomocy społecznej.
Popieram forum tylko dla socjalnych, jest wiele spraw które wymagają wymiany doświadczeń, informacji.
~prac socj

Napisano: 08 kwie 2011, 15:38

A niech sobie piszą... Każdy pracownik socjalny nawet taki mniej doświadczony, pozna po tekście czy jest to odp. specjalisty czy klienta. A może to dobrze, że nasi klienci wchodzą na forum. Dzięki temu też się czegoś dowiedzą.
~Maciek

Strona 1 z 11    [ Posty: 105 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x