Jestem pracownikiem socjalnym i Przewodniczącą Zespołu; pracuję w każdej grupie, którą zresztą sama powołuję, Zawsze jest też dzielnicowy a następnie osoby, które w danym przypadku są potrzebne- tak jak pisze Jerry. Sama sporządzam protokoły, wszystkie pisma, jeżdżę w teren itd. Tak więc nie każdy przewodniczący NIC nie robi.....
Jestem za wypowiedzią ~olka! U nas w ops jest wspaniała Przewodnicząca, która również prowadzi, jak każdy pracownik socjalny pomoc, a do tego GR i ZI. Jestem pełna podziwu dla tych osób, ale zarazem bardzo Im współczuję, ponieważ wszystkie te obowiązki wypełniają z wielkim zaangażowaniem, ale niestety, kosztem czegoś innego np. rodziny...
oj przedobrzyłaś emilko, przedobrzyłaś:); na pewno nikt nie zarzuci ci braku logiki, jeżeli do grupy roboczej powołasz osoby, które mogą mieć wiedzę na temat danego przypadku i być pomocne. Pani Renata Durda, współtwórczyni procedury NK na szkoleniach zwracała uwagę, żeby pamiętać o zasadzie ,,co nie jest prawem zabronione, to jest dozwolone\'\'. A co do przepisów - Jerry je przytoczył i tak trzeba je interpretować.
emilko, nie miałam zamiaru Cię wystraszyć, ale jeżeli - to przepraszam:) Super, że jesteś odpowiedzialna i dokładna, ale nie ma co dokładać sobie roboty, to chciałam powiedzieć; pozdrawiam serdecznie:)
U nas przewodniczący nic nie robi. NK trafia od razu do pracownika socjalnego i to on ma się martwić co z tym fantem zrobić. Powołać grupy nie może, przewodniczący ma daleko w d... . Przychodzi raz w miesiącu wpisuje się w listy grup roboczych i bierze kasę za spotkania na których wogóle nie był. Nie podpisuje żadnych pism, nie prowadzi żadnej dokumentacji, wszystko mają robić prac. socj. Jestem ciekawa co na to kontrol jeżeli kiedyś będzie i kto za to odpowie.
Zgłosić do instytucji z której wywodzi się przewodniczący, że wyłudza środki finansowe za spotkania na których nie był (o ile dostaje kase). Poinformować także wójta/burmistrza/prezydenta.