Moim zdaniem zaznaczamy, bo pierwotny wniosek zamyka się. Niestety są skutki uboczne...********** :-) pisze:A jak to jest dokładnie z tymi wnioskami w związku ze zmianą gdy składamy na nowe dziecko.
Zaznaczamy że jest to wniosek także na pierwsze czy nie?
Nie jest to przecież wniosek na pierwsze, a w raporcie tak wskazuje.
A jak nie zaznaczymy że na pierwsze to w raportach miesięcznych nie wskazuje tej rodziny że pobiera świadczenie na pierwsze dziecko.
Jak zrobić to poprawnie?
U mnie jest tak samo. Miałam wnioski na kolejne dzieci, dokładnie 2 i wprowadziłam je jako zmianę w związku ze zmianą sytuacji, teraz wykazuje mi je w tab C w wierszu 1.1.1., a powinno w 1.1.2. Chyba ręcznie poprawię. Może ktoś coś doradzi, dziwnie to wygląda, sama nie wiem czy to poprawić czy zostawić tak jak generuje z systemu? Tylko tu mi się nie zgadza, poza tym jest ok. A może Pan Tomek coś doradzi. PomóżcieGość pisze:I jak robicie? Chodzi o te nowe sprawozdanie. C 1.1.1. N pierwsze dziecko i na kolejne dzieci. Jeśli wprowadzi się wniosek o zmianę na kolejne dziecko i zaznaczy, że to na pierwsze to w tym miejscu ujmuje ten wniosek. A to jest przecież na kolejne. Jak robicie. Pomóżcie.