Do Pana Tomka - wniosek o zmianę - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 3    [ Posty: 26 ]

Napisano: 31 sty 2017, 8:11

I jak robicie? Chodzi o te nowe sprawozdanie. C 1.1.1. N pierwsze dziecko i na kolejne dzieci. Jeśli wprowadzi się wniosek o zmianę na kolejne dziecko i zaznaczy, że to na pierwsze to w tym miejscu ujmuje ten wniosek. A to jest przecież na kolejne. Jak robicie. Pomóżcie.
Gość

Napisano: 03 lut 2017, 12:43

Ktoś coś ? Gdzie w sprawozdaniu za styczeń wykazujecie wniosek o zmianę świadczenia na kolejne dziecko (osoba ma już przyznane na pierwsze) w C 1.1.1. czy C. 1.1.2. :?:
Gość

Napisano: 03 lut 2017, 13:46

Jak wnioskodawca składa na kolejne dziecko -to robię o zmianę świadczenia, nie zaznaczam, że na pierwsze i kiedy zaciąga mi dane z poprzedniego wniosku to zostawiam wszystkie dzieci jako na wnioskujące (a nie członek rodziny) i potem przy tworzeniu decyzji ręcznie robię plan wypłat (na wszystkie dzieci). Decyzja wcześniejsza (dotycząca dzieci, na które już pobierali) zostaje w systemie zastąpiona w wyniku kolejnej decyzji. Co do treści wydruku decyzji - to orzeczenie dotyczy dziecka kolejnego na które złożyli nowy wniosek.
agawa
Referent
Od: 16 gru 2016, 13:04
Zajmuję się: świadczenie wychowawcze, refundacja podatku VAT

Napisano: 03 lut 2017, 13:49

A wykazuje tą rodzinę, że pobiera na pierwsze dziecko? Bo mi właśnie nie
Gość

Napisano: 03 lut 2017, 14:05

Wskazuje, ale przy tym pierwszym złożonym wniosku- więc chyba dobrze. Inaczej by liczyło podwójnie.
agawa
Referent
Od: 16 gru 2016, 13:04
Zajmuję się: świadczenie wychowawcze, refundacja podatku VAT

Napisano: 05 lut 2017, 23:25

********** :-) pisze:A jak to jest dokładnie z tymi wnioskami w związku ze zmianą gdy składamy na nowe dziecko.
Zaznaczamy że jest to wniosek także na pierwsze czy nie?
Nie jest to przecież wniosek na pierwsze, a w raporcie tak wskazuje.
A jak nie zaznaczymy że na pierwsze to w raportach miesięcznych nie wskazuje tej rodziny że pobiera świadczenie na pierwsze dziecko.

Jak zrobić to poprawnie?
Moim zdaniem zaznaczamy, bo pierwotny wniosek zamyka się. Niestety są skutki uboczne...
Gość pisze:I jak robicie? Chodzi o te nowe sprawozdanie. C 1.1.1. N pierwsze dziecko i na kolejne dzieci. Jeśli wprowadzi się wniosek o zmianę na kolejne dziecko i zaznaczy, że to na pierwsze to w tym miejscu ujmuje ten wniosek. A to jest przecież na kolejne. Jak robicie. Pomóżcie.
U mnie jest tak samo. Miałam wnioski na kolejne dzieci, dokładnie 2 i wprowadziłam je jako zmianę w związku ze zmianą sytuacji, teraz wykazuje mi je w tab C w wierszu 1.1.1., a powinno w 1.1.2. Chyba ręcznie poprawię. Może ktoś coś doradzi, dziwnie to wygląda, sama nie wiem czy to poprawić czy zostawić tak jak generuje z systemu? Tylko tu mi się nie zgadza, poza tym jest ok. A może Pan Tomek coś doradzi. Pomóżcie
amm

Napisano: 06 lut 2017, 12:15

Panie Tomku ??
Gość

Napisano: 06 lut 2017, 12:16

Ja poprawiłam
********** :-)

Napisano: 06 lut 2017, 12:39

ja też poprawiłam tak jak jest faktycznie
amm

Napisano: 06 lut 2017, 13:31

w ogóle nie rozumiem tego, że mamy to wprowadzać jako zmianę sytuacji życiowej. i najlepsze, żę to nam zmienia poprzednia decyzję, a przecież jest nowy nr decyzji - bo jest nowe dziecko i co z tym fantem zrobić? Potem jak nam przyjdzie uchylić, to będzie problem.
Gość

Strona 2 z 3    [ Posty: 26 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x