do PCW - proszę pomóż - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 11 sie 2014, 10:16

właśnie przejmuję DM po koleżance, która cieszy się, że w końcu nie będzie się tym zajmować. Dlaczego? DM są aż tak straszne? To w co mnie wpakowano?!
PCW powiedz proszę:
1) kiedy ostatnio były jakieś zmiany w DM?
2) jak często pojawiają się jakiekolwiek zmiany w DM?
3) jaki jest obecnie aktualny Dz. U. do DM?
4) czy jest coś istotnego w DM na co powinnam zwrócić szczególną uwagę?
Z góry dziękuję za pomoc
monikamopr

Napisano: 11 sie 2014, 11:16

monikamopr pisze:właśnie przejmuję DM po koleżance, która A) cieszy się, że w końcu nie będzie się tym zajmować. B) Dlaczego? C) DM są aż tak straszne? To w co mnie wpakowano?!
A+B - trzeba by ją zapytać, a nie nas. Przyczyny mogą być różne.
C) Nie jest tak źle, spokojnie. :lol:
monikamopr pisze:PCW powiedz proszę:
Dlaczego ja? :shock: A inni to co???

Polecam:
viewtopic.php?f=11&t=207158606
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 11 sie 2014, 11:37

nie są wcale takie straszne, ja tez tak myślałem ale to takie początkowe myślenie potem zobaczysz wszystkiego się nauczysz :)
Gość

Napisano: 11 sie 2014, 13:08

Ustawa z dnia 21 czerwca 2001r. o dodatkach mieszkaniowych (Dz. U. z 2013r. poz. 966 j.t. z późn. zm.) - taki obecnie aktualny jest Dz. U.
Passionnee

Napisano: 11 sie 2014, 14:14

dziękuję Passionnee :)
monikamopr

Napisano: 11 sie 2014, 14:30

do PCW: ale żeś pomoglo, niby jak osoba poczatkujaca ma znalezc ten konkretny dz u wsrod tyyylu ustaw na stronie isap.sejm.gov.pl?? masz wiedze to sie nia podziel a nie odsylasz dalej
do monikamopr: ustawa z dnia 21 czerwca 2001r. o dodatkach mieszkaniowych (dz. u. z 2013r poz. 966 j.t. z pozn. zm.)
robertoo

Napisano: 12 sie 2014, 9:40

A robertoo to wcale nie pomogło, jak widać stać je głównie na próżne złośliwości, że niby inny za słabo pomaga itd. Zdaje się niezły zadatek na klasycznego pieniacza.
Do tej pory miało ponad 24 godziny. Mogło podpowiedzieć (inni też !!!), np.:
- jak wobec podpowiedzi „dz. u. z 2013r poz. 966 j.t. z pozn. zm.” początkujący może znaleźć te „pozn. zm.” :?:
- że potem była zmiana, ogłoszona w 2013r. w Dz.U. pod poz.984
- że pierwotny tekst było ogłoszony w Dz. U. z 2001r. w nrze 71, poz. 734.
To ostatnie łatwo doprowadza (wobec moich postów) do wszystkich zmian i aktualnej treści, jednocześnie zaś z pierwotnego postu wynikało, że monikamopr raczej ma jakąś wersję ustawy i ta ją doprowadzi, więc nie wydawało się konieczne moje szperanie, a ponadto warto zostawić pole do popisu innym, nieprawdaż?
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 13 sie 2014, 9:32

Nie są straszne, ale czujnym trzeba być i uważać na tych co szczególnie na te osoby które nie pracują, a potem jak pociągniesz ich za język okazuje się że wykonują prace dorywcze. Jeśli masz wątpliwości to najlepiej przeprowadzić wywiad środowiskowy. Zmiany aż tak często nie występują, najlepiej korzystać z programu Lex, tam masz wszystko aktualne. Pozdrawiam i głowa do góry, wszystkiego można się nauczyć.
Lulka

Napisano: 25 sie 2014, 10:34

Cytuję: "...jak osoba poczatkujaca ma znalezc ten konkretny dz u wsrod tyyylu ustaw na stronie isap.sejm.gov.pl??"
Mój komentarz: Ja p...............
Tak jakby nie było żadnych wyszukiwarek i po nazwie ustawy (lub słowach kluczowych np. ustawa o dodatkach mieszkaniowych" nie można by było znaleźć konkretnej i trzeba szukać na stronie sejmu wśród wszystkich wydanych .... zresztą na sejmowej stronie też jest wyszukiwarka........
zołza

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x