do Sygnity - Oprogramowanie

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 30 wrz 2008, 10:08

dotyczy POMOST wydałam decyzje na posiłki w ramach programu \"Pomoc państwa w zakresie dożywiania\"zrobiłam w nich zapotrzebowanie na środki, gdy zaczęłam robić realizacje okazało się że cena jednego posilku jest większa niż w decyzjach, środki zapotrzebowane w tworzeniu decyzji są niższe a w realizacji będą większe jak to wyprostować w programie, jak to sie będzie miało do sprawozdań proszę o podpowiedź
~pr socj

Napisano: 30 wrz 2008, 11:53

Proszę uprzejmie wejść z głównego okna Pomostu na menu Świadczenia -> Realizowane -> Lista świadczeń. W pojawiającym się oknie znaleźć interesującą nas decyzję, po czym wybrać przycisk Plan zapotrzebowania. I tam za pomocą przycisku Modyfikuj zmienić co trzeba.

A na przyszłość proponuję ustawić sobie dobre ceny posiłku w danych konkretnych instytucji wydających posiłki tak aby się podpowiadała dobra kwota przy opracowaniu kolejnych decyzji.
Polecam skróconą instrukcję Pomost w której jest to opisane gdzie wpisać te dane i jak sobie ułatwić wydawanie decyzji na dożywianie:
https://www.public.sygnity.pl/index.php? ... iew&gid=45

Bardzo uprzejmie proszę zadawać takie pytania na naszym forum na stronie www.public.sygnity.pl/forum/

pozdrawiam
Tomek
~SYGNITY

Napisano: 30 wrz 2008, 12:42

Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź.

pozdrowienia dla Tomka
~pr socj

Napisano: 08 paź 2008, 12:28

Proszę uprzejmie o informację na podstawie jakiej wykładni treści art. 106 ust.3a ustawy ops ustalono parametry zmiany decyzji zasiłku stałego w przypadku zmiany dochodu rodziny. Program informuje o braku podstaw do zmiany decyzji w przypadku gdy zmiana dochodu rodziny w stosunku do dochodu z dezyzji poprzedniej nie przekracza 10% kryterium na osobę w rodzinie, tj. kwoty 35,10zł. Tymczasem w wielu ośrodkach bierze się pod uwagę zmianę dochodu na osobę w rodzinie o 10% na osobę w rodzinie. Dwojakie rozumienie treści tego art. powoduje, że nie mam pewności, którą z dwu wersji uznać za obowiązującą , tym bardziej, że wspomniane ośrodki opierają się o interpretację SKO. W związku z powyższym bardzo proszę o podanie treści i źródła wykładni. Z pozdrowieniem...
~AWE

Napisano: 09 paź 2008, 14:52

W Wymaganiach Homologacyjnych MPiPS na oprogramowanie do pomocy społecznej jest wymaganie:

\"art. 106 ust. 3a i 3b został zmieniony tj. „dochód osoby/rodziny w okresie pobierania świadczenia nie wpływa na wysokość świadczenia bądź ponoszonej odpłatności, jeśli zmiana nie przekroczyła 10% odpowiednio kryterium dochodowego osoby samotnie gospodarującym lub osoby w rodzinie czyli odpowiednio dla kwoty 351 zł i 477zł\"

Wymaganie to jako dostawca musieliśmy spełnić aby otrzymać homologację.
~SYGNITY

Napisano: 09 paź 2008, 16:47

Dziękuję bardzo!
~AWE

Napisano: 09 paź 2008, 16:50

Dodam, że jest to tylko ostrzeżenie - można mimo niego wydać decyzję.
~SYGNITY

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x