Świadectwo Akceptacji dla Oprogramowania do Obsługi Funduszu Alimentacyjnego - Oprogramowanie

Strona 1 z 27    [ Posty: 265 ]

Napisano: 28 maja 2008, 14:20

Z przyjemnością informujemy Państwa, że nasze Oprogramowanie do Obsługi Funduszu Alimentacyjnego (FA) wersja G-1.00-1-0.0 w wyniku przeprowadzenia wstępnego badania zgodności otrzymało Świadectwo Akceptacji, które dopuszcza go do użytkowania w urzędach administracji publicznej realizujących zadania wynikające z \"Ustawy o osobach uprawnionych do alimentów\" z dnia 7 września 2007r.
Świadectwo jest dostępne na naszej stronie https://www.public.sygnity.pl/index.php? ... ew&gid=114

Wszystkich Państwa, krtórzy by chcieli się zapoznać z programem zapraszamy do pobrania wersji demo z tej samej strony lub z serwera FTP:
195.205.49.17
login: pomsr.pliki
hasło: #aktual125
katalog FA_DEMO
~Sygnity SR

Napisano: 28 maja 2008, 15:48

wszystko ładnie pięknie tylko przytoczony art 15 pkt 10 mowi o tym, że Minister właściwy do spraw zabezpieczenia społecznego w porozumieniu z Ministrem właściwym do spraw informatyzacji określi w drodze rozporządzenia ...\" z tego co mi wiadomo (a sprawdzałem na LEXie) nie ma jeszcze żadnego rozporządzenia, które opisywałoby wymagania homologacyjne dla systemów realizujących FA. Moim zdaniem dopoki nie bedzie program miał homologacji, jak np.: świadczenia rodzinne, czy pomoc społeczna to takie świadectwo nic użytkownikowi nie daje. Ciekawi mnie od strony czysto prawnej (takie zboczenie zawodowe) na jakiej podstawie prawnej wydano takie świadectwo i co jak zaczniemy prace a producent nie dostanie homologacji (bo to świadectwo akceptacji to nie homologacja)? Kto nam wtedy wroci za czas pracy i ewentualne przeniesienie danych do innego programu? Czy inni producenci też zgłosili się do tych testów akceptacji? Czy ktoś coś więcej wie?
~Andrzej

Napisano: 28 maja 2008, 23:58

zgadzam się z p. ~Andrzejem, rozporządzenia nie ma... ale i wydane świadectwo nie jest tym z rozporządzenia,
to tutaj ma charakter tymczasowy (do 30 listopada br.)

podobna sytuacja miała miejsce przy Świadczeniach Rodzinnych... wtedy też nie było rozporządzenia... i wtedy coś około 15 firm dostało świadectwo... niektóre z nich nie wytrzymały tempa zmian i wycofały się z oferowania swoich produktów.... jednak Sygnity jest obecna dalej w ośrodkach... i co więcej jej oprogramowania jest naprawdę dobre i serwis ma ludzkie podejście
w różnych miejscach (często ostatnio w prasie) można przeczytać, że z jej systemów korzysta odpowiednio: z POMOSTa - ponad 2000 jednostek, zaś z SR - ponad 1350
bardzo proszę przedstawicieli firmy o potwierdzenie, że nas nie opuści w trudnej chwili rozpoczęcia realizacji zadań z Funduszu Alimentacyjnego ... oczywiście fakt otrzymania świadectwa o numerze 1 mówi, że jej z nami ... jednak proszę, aby firma powiedziała coś więcej co zamierza robić ze swoim Oprogramowaniem FA i wsparciem dla nas
~aa

Napisano: 29 maja 2008, 10:32

no niby tak AA ale .. jedno małe ale, skoro powołują się w tym świadectwie na art 15 pkt 10 to powinno, zgodnie z prawem być rozporządzenie a takowego nie ma. To tak jakby skazać gościa na śmierć na podstawie projektu nowelizacji kodeksu karnego a potem okaże się, że ten projekt Sejm odrzuci, albo zmieni - niby nic a facet nie żyje :-). Szczerze to jakieś dziwne dla mnie, zamiast przygotować rozporządzenie i zrobić normalną homologacje MPIPS bawi się w jakieś dziwne świadectwa po co to komu i na co, chyba że chodzi o coś zupełnie innego :-). Ciekawi mnie czy jeszcze jakaś firma poza Sygnity ma takie świadectwo, albo przechodzi testy.
~Andrzej

Napisano: 29 maja 2008, 15:02

Uprzejmie informujemy, iż firma INFO-R Sp.J. także przystąpiła do w/w procedury i aktualnie jest w trakcie stosownych testów. Z informacji jakie otrzymaliśmy jako producent testy są przeprowadzane na podstawie PROJEKTU :-) \"Rozporządzenia w sprawie systemów teleinformatycznych stosowanych do realizacji zadań w zakresie świadczeń z funduszu alimentacyjnego w urzędach administracji publicznej\" :-).

pozdrawiamy
INFO-R Sp.J.
INFO-R
Praktykant
Od: 25 mar 2006, 10:47
Zajmuję się:
Strona WWW: http://www.ops.strefa.pl

Napisano: 29 maja 2008, 22:59

Sygnity przystąpiło do testów 6 maja br. zaś infor - 5 maja ??

~info-r proszę o odpowiedź, co się stało, że Sygnity ma już świadectwo (i to z numerem 1).... czyżby coś nie poszło wam w testach w ministerstwie ?? skąd takie przetasowanie ??
~aa

Napisano: 29 maja 2008, 23:38

aa jakiś ty naiwny jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o .... no no dokładnie o to :-) i o ile mnie moja stara pamięć nie myli już to kiedyś przerabialiśmy akt z jednym jedynie słusznym programem na rynku :-) , ale jak idą słowa pisenki \"ale to już było i nie wróci więcej ...\". no ale teraz analizując na poważnie 5 maja, 6 maja to z tego co pisze na stronie ministerstwa daty kiedy złożono wnioski a skąd wiesz kto był pierwszy na testach? masz jakieś wtyki w ministerstwie, bo ja na ten przykład takich informacji nie posiadam. może komuś zależy, żeby jednych szybciutko a innych troszkę wolniej zawsze ..... resztę, co poeta miał na myśli dopisz sobie sam aa :-)
~Observer

Napisano: 29 maja 2008, 23:44

aha i zapomniałem jeszcze dodać, że widziałem oba dema i jak na razie moim skromnym zdaniem przepaść jak z Warszawy na Alaskę :-) między jednym a drugim programem, kto obejrzy oceni sam i myślę, że zgodzi się ze mną. nazwy firmy moim zdaniem przodującej nie podam, aby nie posądzono mnie o kryptoreklamę, ale moim zdaniem powiedzenie \"ostatni będą pierwszymi\" ma w tym przypadku olbrzymi sens i sprawdza się w 100%, ale to tylko moje prywatne zdanie.
~Observer

Napisano: 30 maja 2008, 10:14

A ja pamiętam jak Sygnity (wtedy jeszcze CL chyba) po ciężkich bojach w Ministerstwie dostało warunkową homologację na świadczenia rodzinne i jakoś wtedy nikt się tego nie czepiał. Na szczęście użytkownik ma swoje zdanie i tak jak użytkownicy CL pracowali dalej na programie swojego dostawcy tak samo myslę użytkwonicy firmy INFO-R spokojnie czekają na świadectwo dla swojego dostawcy, bo niby czemu mieliby nie dostać skoro program jest dobry i zgodny z ustawą (sprawdzaliśmy już). Spisków raczej nie biorę pod uwagę :)
~x

Napisano: 30 maja 2008, 10:41

~ Observer... święte słowa, o tych ostatnich i firmie Sygnity z jej warunkiem ... teraz wyraźnie jest już pierwsza :) fakty same mówią za siebie

info-r pierwszy już był ... i to \"nie wróci się wiecej\", cytując Ciebie ~Observer; pytanie czy teraz będzie ostatni? no i czy był w już testach... pewnie sama firma coś o tym powie?
~a1

Strona 1 z 27    [ Posty: 265 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x