Dochód a data wypłaty - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 30 sty 2017, 17:49

Witam. mam pytanie i nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi. Do dodatku potrzebne było zaświadczenie o dochodzie męża z trzech ostatnich miesięcy przed złożeniem wniosku czyli z października listopada i grudnia. Dziś okazało się że zaświadczenie jest złe i potrzeba dochód za mc wrzesień bo mąż dostaje wypłatę 10 go płatne z dołu i dochody za wrzesień są liczone jako dochód z października. . Czyli mąż musi przynieść dochód za wrzesień październik listopad i grudzień ? Pani w dodatkach była bardzo nieprzyjemna i nie umiała lub nie chciała mi tego wyjaśnić. Czyli muszę przynieść zaświadczenie o dochodach za wrzesień październik i listopad ? A co z grudniem skoro o dodatek staram się w miesiącu styczniu aby dostać go w lutym? Skoro wypłata jest 10 to dochody męża są tak jakby opóźnione o miesiąc ? Bardzo przepraszam za zawiłość. W poprzedniej pracy mąż też brał wypłatę 10 i zawsze brał zaświadczenie za trzy miesiące wstecz i było ok.
Księgowa u męża w pracy też była zdziwiona i twierdzi że zaświadczenie z ostatnich trzech miesięcy będzie wyglądało tak jak je wystawiła. Bardzo proszę o pomoc
alicja 1234

Napisano: 31 sty 2017, 22:49

Powiem tak: na zaświadczeniu musi być podany okres dochodu od 1.10. do 31.12, (chyba że okres faktyczny był krótszy), inaczej zaświadczenie może nie być uznane, jednoczenie muszą być uwzględnione wszelkie dochody przekazane w tym okresie (piszę „przekazane” by nie mylić z faktycznie wypłaconymi). Oznacza to m.in. że wypłatę z 10.10. należy uwzględnić (wraz ze składką zdrowotną i podatkiem), niezależnie kiedy wypracowane, zaś te wypłacone po 31.12. należy pominąć.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem