jak postarać się o pracę w OPSie? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 3    [ Posty: 24 ]

Napisano: 06 mar 2014, 18:57

Witam wszystkich, mam do Państwa pytanie ale na wstępie wytłumaczę moją sytuację:

ukończyłam pracę socjalną, posiadam tytuł licencjata, mam zamiar iść na studia magisterskie, jednak nie posiadam doświadczenia w wyuczonym zawodzie. Prawdopodobnie od kwietnia zostanę skierowana na staż (nie jestem pewna czy do OPSu, jednak zaznaczyłam, że chciałabym, aby to był staż w zawodzie pracownika socjalnego w OPSie).

I tu pytanie do was, pracowników socjalnych:

Jak mogę sama postarać się o zdobycie pracy w zawodzie pracownika socjalnego?,

dodam, że nie mam żadnych znajomości, nikt z rodziny nie pracuje w urzędach, jestem przeciętniakiem. Jak mam się wybić spośród tylu chętnych do pracy w OPSach?

pozdrawiam Was wszystkich i życzę powodzenia w dalszej pracy!
Anita
~Anita

Napisano: 06 mar 2014, 20:29

oo..nastepna chce wdepnać w to..nie powiem co..;)..dziewczyno, Ty sie opamiętaj póki czas..;)
a tak serio..nie ma sposobu innego prócz złożenia cv i cierpliwego czekania na wezwanie na casting;) ..staż w pomocy społecznej to dobry pomysł..zawsze jakis doświadczenie ..powodzenia;)
~greentea

Napisano: 06 mar 2014, 21:59

Nawet wrogowi nie życzę pracy w OPS, zrozumiesz o czym pisze jak popracujesz. A po za tym poprzedni wpis Ci odpowiedział.
~kt

Napisano: 06 mar 2014, 22:03

Tak tylko że jej po tym kierunku bez znajomości nigdzie indziej nie przyjmą.
Chyba że na kase do sklepu.

Autorko jeśli ci bardzo zależy to jest tylko jedna droga wskazana powyżej. Trzeba składać CV i czekać ale w międzyczasie coś robić wszak nim zwolni się miejsce w mops może minąć wiele lat.
~Adam

Napisano: 06 mar 2014, 22:30

Składałam już podania do różnych ośrodków, jednak bez doświadczenia nie miałam większych szans. Tym bardziej z konkurentkami które miały jakieś dojścia tu czy tam... Mam dziecko 3-letnie, więc może to też stoi na przeszkodzie do zatrudnienia?
~Anita

Napisano: 06 mar 2014, 22:32

~Anita
Gdzie wcześniej pracowałaś? Pracowałaś już w jakimś ops-ie?
~betta

Napisano: 06 mar 2014, 22:54

Nigdy nie pracowałam w pomocy społecznej, do tej pory byłam pracownikiem biurowym na umowę zlecenie, a później zaszłam w ciąże i musiałam się pożegnać z pracą. Teraz odchowałam dziecko, skończyłam studia i bardzo ciężko jest mi znaleźć pracę w zawodzie.
~Anita

Napisano: 06 mar 2014, 22:55

da się bez znajomości, trzeba akurat trafić w dobry czas, na początek na zastępstwo, na staż , czas określony, jak już się załapie do pierwszego ośrodka, to później jest dużo łatwiej przeskoczyć do innego już na stałe

Nie poddawać się !!!
~gh

Napisano: 06 mar 2014, 23:00

Może popróbuj \"naokoło\", np. przez jakieś stowarzyszenie. Zaproponuj im napisanie projektu i pozyskaj dofinansowanie, a potem go realizuj. Tymczasem faktycznie złóż cv w ops i co jakiś czas dopytuj. Ops-y mają to do siebie, że jest spora rotacja, warto się pokazywać, zapamiętają cię.
~betta

Napisano: 07 mar 2014, 1:06

Anitko - pracuje w OPS tydzień temu został przyjęty nowy pracownik na zastępstwo - bez doświadczenia (urlop macierzyński - wychowawczy. . trochę to trwa:)) Przesyłam dobrą energię dla Ciebie. Pozdrawiam
~Bożena

Strona 1 z 3    [ Posty: 24 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x