Dochód uzyskany przez 2,5 miesiąca - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 25 wrz 2014, 15:21

W przypadku uzyskania dochodu przez członka rodziny po roku kalendarzowym poprzedzającym okres świadczeniowy jego dochód ustala się na podstawie dochodu członka rodziny, powiększonego o kwotę uzyskanego dochodu z miesiąca następującego po miesiącu, w którym dochód został osiągnięty, jeżeli dochód ten jest uzyskiwany w dniu ustalania prawa do świadczeń z funduszu alimentacyjnego.

16 września nie możesz doliczać dochodu uzyskanego bo już go nie ma
madzia11

Napisano: 25 wrz 2014, 19:23

madzia11 pisze:W przypadku uzyskania dochodu przez członka rodziny po roku kalendarzowym poprzedzającym okres świadczeniowy jego dochód ustala się na podstawie dochodu członka rodziny, powiększonego o kwotę uzyskanego dochodu z miesiąca następującego po miesiącu, w którym dochód został osiągnięty, jeżeli dochód ten jest uzyskiwany w dniu ustalania prawa do świadczeń z funduszu alimentacyjnego.

16 września nie możesz doliczać dochodu uzyskanego bo już go nie ma
madzia11 oczywiście masz racje- ale tylko częściowo-
do nowego okresu świadczeniowego nie będzie to brane pod uwagę, bo w chwili składania wniosku wierzycielka już nie ma tego dochodu więc nie jest to utrata ani uzysk
natomiast jeśli wierzycielka pobiera fundusz w okresie 2013/2014 to była zobowiązana zgłosić dochód z drugiego miesiąca i od trzeciego miałaby uchylenie, jeśli tego nie zgłosiła, to za wrzesień ma NP
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 26 wrz 2014, 8:30

dochód utracony od dnia 16 września 2014r.
Pamietam jak na szkoleniu P. M. mowil, ze , aby zrobic uzyskanie dochodu musi byc min. 3 miesiace pracy, ale teraz nie wiem czy pelne 3 misiace czy niepelne.
abc,..

Napisano: 30 wrz 2014, 10:58

Jak to powinno byc prawidlowo?
abc,..

Napisano: 30 wrz 2014, 20:27

nie konieczne pełne- tak jak napisałam- zaczął prace w lipcu dochód za sierpień uchylasz od września, nawe gdyby pracował do 1 września, to ten dochód jest utracony dopiero od października. ale jak składa na nowy okres świadczeniowy to nie jest to już ani utrata ani uzysk bo na dzień składania wniosku już go nie uzyskuje
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 01 paź 2014, 7:37

Acha ok, dzięki.
abc,..

Napisano: 01 paź 2014, 9:45

mała mii nie masz racji
madzia11

Napisano: 01 paź 2014, 15:25

To jak prawidłowo powinno być?
abc,..

Napisano: 01 paź 2014, 21:19

nie robisz w tym wypadku uzysku.
Mała mi dostanie bęcki od Diabła Tasmańskiego.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 02 paź 2014, 7:54

ja tez robi tak jak mala mi.
Dlaczego Elmer nie ma uzysku tutaj??
sabi

Strona 2 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU