Dochód uzyskany przez 2,5 miesiąca - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 3 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 02 paź 2014, 8:03

Elmer pisze:nie robisz w tym wypadku uzysku.
Mała mi dostanie bęcki od Diabła Tasmańskiego.
:D
ja juz ostatnio nie wiem na jakiś świecie zyje więc moge sie mylić, wcale nie mówie ze tak nie jest.
ale ok- powiedz mi elmer- sytuacja dokładnie taka jak powyżej praca w okresie np przykładowo 10 lipiec-10 wrzesień

kobieta cały czas pobiera u nas FA
( jeszcze okres 2013/2014)
zaczyna pracę od 10 lipca, zgłasza dochód za sierpień- uchylam od września

2 sytuacja- ta sama kobieta pracuje w tym samym okresie ale zapomniała zgłosić dochód ze poszła do pracy w lipcu- we wrześniu 20-tego przychodzi z wnioskiem na nowy okres- tego dochodu już jej nie licze, nie robie uzysku ani utraty bo na dzień składania wniosku juz go nie ma
ale według mnie do poprzedniego okresu powinnam to zweryfikować i wrzesień byłby NP
przecież nawet jakby nie zgłosiła to za rok i tak to wyjdzie bo bedzie miała dochód za rok 2014

jak sie myle to nie krzycz na mnie bardzo głośno :)
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 02 paź 2014, 8:05

Dziękuję Elmer, też tak zawsze myslałam, ale pojawiły się wątpliwości :-)
Dzięki!!!
abc,..

Napisano: 02 paź 2014, 10:50

wrzesień do zwrotu jak we wrześniu już nie ma kobieta dochodu , jest utrata i jeszcze mamy kazać jej oddawać FA, mało logiczne, ale w funduszu alimentacyjnym wiele spraw nie jest logicznych ;-)

Uchylenie od września robisz decyzji jak caly wrzesien pracuje osoba.
abc,..

Strona 3 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x