Mam pytanie: czy ktos przeprowadzał postępowanie - dochodzenia zwrodu w przypadku gdy mieszkaniec uchyla sie od płacenia 70 %
Co zrobić jak sytuacja powtarza sie nadal(mieszkaniec emeryturę otrzymuje na konto i twierdzi, że nie ma kasy na zapłacenie swojego 70% bo ma komornika)
Jak przekazać postępowanie do komornika!!!
Proszę o pomoc
Gmina już raz zwróciła sie z prośba o zapłacenie zastępczo części odpłatności za mieszkańca. w tej sytuacji wystawiłam decyzje zmiany odpłatności i przyznałam zwrotą pomoc finansową z możliwością dochodzenia zwrotu art 61. Po jakimś czasie wystawiłam wezwanie do zapłaty z wyznaczonym terminem. Mieszkanie nie wywiązał się ......................i co dalej???????????????
Dochodzenie zwrotu od mieszkańca DPS
Re: Dochodzenie zwrotu od mieszkańca DPS
wszczęcie postępowania w sprawie wydania decyzji orzekającej do zwrotu zastępczo wnoszonej opłaty przez gminę w okresie takim a takim... w wysokości.... potem decyzja bodajże z art.104 w decyzji kwota do zwrotu, termin i pouczenie,że brak zwrotu będzie skutkował wszczęciem postępowania egzekucyjnego w administracji, potem upomnienie i wreszcie tytuł egzekucyjny do komornika urzedu skarbowego.
Oprócz Dochodzenie zwrotu od mieszkańca DPS - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze przeczytaj również:
przeniesienie albo zmiana decyzji
bankrut
odmowa dps
zaświadczenie o stanie zdrowia do DPS
całkowicie ubezwłasnowolniony i opiekun prawny
odpłatność w DPS pomocy
zgon a depozyt
co zrobić???
szkolenia
21 listopada
Problem z naliczeniem odpłatności za DPS
POW jakto jest z kontraktami?