dodatek 250zł

Wybrane tematy:
studia praca socjalna ustawa o przeciwdziałaniu przemocy wniosek do ZK Co powinna zrobić szkoła??? Procedura niebieskiej karty - prawa i obowiązki Ankieta Asystent Rodziny
ODPOWIEDZ
Bronka

dodatek 250zł

Post autor: Bronka »

pracownicy socjalni dostaną dodatek za pracę w terenie, a ja się pytam, gdzie pracują asystenci???
Majka2

Re: dodatek 250zł

Post autor: Majka2 »

Jedna wielka niesprawiedliwość i kolejny paradoks bo to ja spędzam więcej czasu w terenie a nie pracownik socjalny.Pozdrawiam.
Kaśka ??

Post autor: Kaśka ?? »

u nas np asystent rodziny ma 7 rodzin zarabia 1600 zł netto ciągle przesiaduje w biurze i plotkuje z pracownikami socjalnymi a w terenie jest niespełna gdzieś z 2 godziny i co wy na to ?
Bronka

Co my na to? A co na to jego przełożony???
asystent

Post autor: asystent »

Kaśka ?? pisze:u nas np asystent rodziny ma 7 rodzin zarabia 1600 zł netto ciągle przesiaduje w biurze i plotkuje z pracownikami socjalnymi a w terenie jest niespełna gdzieś z 2 godziny i co wy na to ?
To chyba się powinien nazywać asystent pracowników socjalnych... :shock: ja mam przeważnie raz w tygodniu konsultacje z socjalnymi a reszta godzin w terenie. Mam 11 rodzin. A wasz ma niezłe luzy nie wiem jak się tak ustawił, bo mnie na przykład cały czas męczą kuratorzy gdzie byłam co zrobiłam itp cały czas się spowiadać im muszę.
Bronka

A dlaczego musisz spowiadać się kuratorom? Ja jak im coś powiem, to mi pięknie dziękują. Nie dawajcie się!
asystent

Post autor: asystent »

Bronka pisze:A dlaczego musisz spowiadać się kuratorom? Ja jak im coś powiem, to mi pięknie dziękują. Nie dawajcie się!
Ja się zastanawiam nad zmianą numeru zwłaszcza, że to mój prywatny a szastają nim wszyscy. Naprawdę czasem nie mam siły.
Pracownik_socjal

Post autor: Pracownik_socjal »

Poproś o służbowy telefon.
Mnie się zdarzyło, będąc w terenie, zadzwonić do klienta z prywatnego (nie mam służbowej komórki). Poinformowałam go o tym, poprosiłam, żeby dzwonił na inny, "pracowy", ale skończyło się tak, że musiałam zmienić numer. Klient dzwonił kilka razy dziennie po nic, także w święta.
Ewa I

Post autor: Ewa I »

Jeżeli nie masz służbowego telefonu i podajesz nr prywatny to licz się, że prędzej czy później ten nr będzie do zmiany i, że tak naprawdę poświęcasz go w celach służbowych.
ODPOWIEDZ