dodatek 250zł
dodatek 250zł
pracownicy socjalni dostaną dodatek za pracę w terenie, a ja się pytam, gdzie pracują asystenci???
Re: dodatek 250zł
Jedna wielka niesprawiedliwość i kolejny paradoks bo to ja spędzam więcej czasu w terenie a nie pracownik socjalny.Pozdrawiam.
u nas np asystent rodziny ma 7 rodzin zarabia 1600 zł netto ciągle przesiaduje w biurze i plotkuje z pracownikami socjalnymi a w terenie jest niespełna gdzieś z 2 godziny i co wy na to ?
To chyba się powinien nazywać asystent pracowników socjalnych...Kaśka ?? pisze:u nas np asystent rodziny ma 7 rodzin zarabia 1600 zł netto ciągle przesiaduje w biurze i plotkuje z pracownikami socjalnymi a w terenie jest niespełna gdzieś z 2 godziny i co wy na to ?

A dlaczego musisz spowiadać się kuratorom? Ja jak im coś powiem, to mi pięknie dziękują. Nie dawajcie się!
Ja się zastanawiam nad zmianą numeru zwłaszcza, że to mój prywatny a szastają nim wszyscy. Naprawdę czasem nie mam siły.Bronka pisze:A dlaczego musisz spowiadać się kuratorom? Ja jak im coś powiem, to mi pięknie dziękują. Nie dawajcie się!
Poproś o służbowy telefon.
Mnie się zdarzyło, będąc w terenie, zadzwonić do klienta z prywatnego (nie mam służbowej komórki). Poinformowałam go o tym, poprosiłam, żeby dzwonił na inny, "pracowy", ale skończyło się tak, że musiałam zmienić numer. Klient dzwonił kilka razy dziennie po nic, także w święta.
Mnie się zdarzyło, będąc w terenie, zadzwonić do klienta z prywatnego (nie mam służbowej komórki). Poinformowałam go o tym, poprosiłam, żeby dzwonił na inny, "pracowy", ale skończyło się tak, że musiałam zmienić numer. Klient dzwonił kilka razy dziennie po nic, także w święta.
Jeżeli nie masz służbowego telefonu i podajesz nr prywatny to licz się, że prędzej czy później ten nr będzie do zmiany i, że tak naprawdę poświęcasz go w celach służbowych.
Oprócz dodatek 250zł - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny przeczytaj również:
sprawca i ofiara w różnych gminach
urlop dla asystenta rodziny
Szukam ciekawego szkolenia ;)
Zadaniowy czas pracy
nk a ubezwłasnowolnienie
Helios
wywiad środowiskowy
ubezwłasnowolnienie
dylemat
sad- dokumenty
pięć nowych rodzin
Poradnik dla pracowników socjalnych
Podopieczna złożyła wniosek o asystenta rodziny!!!!
Monitoring po zakończeniu pracy z rodziną
niezadowolenie
Czy asystent powinien czy raczej tylko może...?