dodatek dla pracownika socjalnego 250 zł - Kadry

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 04 mar 2014, 11:15

Pracownik socjalny jest w trakcie 3miesięcznego wypowiedzenia umowy o pracę i jest zwolniony przez pracodawcę z świadczenia pracy w mops ale ma zachowane prawo do wynagrodzenia. Czy w tym okresie nie świadczenia pracy przysługuje mu dodatek specjalny 250 zł dla pracownika socjalnego zgodnie z art. 121 ust 3a ustawy o pomocy społecznej? Proszę o odpowiedź
~Joanna

Napisano: 04 mar 2014, 11:32

Pracownikowi socjalnemu na zwolnieniu lekarskim jest pomniejszany dodatek, więc analogicznie, jeżeli jest zwolniony ze świadczenia pracy też nie przysługuje dodatek.
~kos

Napisano: 04 mar 2014, 11:56

Też tak uważam, jednak nasz radca prawny wypowiedział się że dodatek się należy (co jest dla mnie niewiarygodne).
~Joanna

Napisano: 04 mar 2014, 12:44

przecież w ustawie pisze że za przeprowadzanie wywiadów i pracę w terenie należy się dodatek więc jak może dostać ktoś kto nie pracuje
doczytaj interpretacje MPiPS oraz art. w ustawie
~inga

Napisano: 04 mar 2014, 12:45

Ja bym wysłała zapytanie do urzędu wojewódzkiego, bo to w końcu oni kontrolują dodatki. A jak już wypłacisz i to niesłusznie to nie odzyskasz. Ale tak w ogóle to się zastanawiam jak traktować to nieświadczenie pracy- czy jako zwolnienie lekarskie (wtedy się nie należny), czy jako urlop.
Logicznie to się nie nalezy, bo przypuszczam ze teraz inny pracownik przejął rejon i on ma dostawać dodatek.
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 22 lip 2014, 16:13

W interpretacji MPiPS jest napisane, że dodatku nie pomniejsza się w trakcie urlopu, czy zwolnienia lekarskiego, ale nie ma nic na temat zwolnienia ze świadczenia pracy...
mab

Napisano: 12 wrz 2016, 10:13

mam pracownika socjalnego na zastępstwo, której kończy się umowa 11.09.2016. Jaka kwota dodatku socjalnego należy mu się za ten miesiąc ?
ww1

Napisano: 08 wrz 2017, 13:02

Stary temat, ale musiałam odświeżyć. Podbijam wcześniejsze pytanie. Jeżeli umowa kończy się w trakcie miesiąca to czy dodatek 250 zł przysługuje w pełnej wysokości?
Pytanie nr dwa dla upewnienia czy dodatek jest wliczany do podstawy odprawy emerytalnej?
Jessie
Starszy referent
Od: 19 mar 2017, 13:42
Zajmuję się: FIN

Napisano: 30 sie 2018, 19:47

To jak jest z tym dodatkiem za czas choroby? Czytałam gdzieś, że pomniejszać a w regulaminie mam, że nie pomniejszać. Stosować się do regulaminu czy do interpretacji?
Ryjek81
Praktykant
Od: 18 wrz 2017, 15:22
Zajmuję się: płace

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x