dodatek do pensji 1700 zł
-
- Praktykant
- Zajmuję się: asystent rodziny
- Kontakt:
dodatek do pensji 1700 zł
Witam czy w któryś Ośrodku dostał już ktoś dodatek do wynagrodzenia 1700 zł?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Pracą.
- Kontakt:
Za co ten dodatek?
Ciekawe za co ten dodatek?. W moim mieście panie asystentki pracujęce na całych etatach w innych placówkach, wieczorami dzwonią do podopiecznych z ops z pytaniem, czy potrzebują one jakiejś pomocy?. Przecież, to praca w nienormowanym czasie i jak twierdza najważniejsze, żeby w papierach się zgadzało.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Re: dodatek do pensji 1700 zł
W moim ośrodku jest dwóch asystentów, mamy po 15 rodzin, pracujemy og 7:30 do 15:30 ale również popołudniami i czasami jak trzeba weekendami, jesteśmy ciagle pod telefone. Pracujemy ciągle w terenie w środowisku domowych podopiecznych, wiec wg mnie ten dodatek jest zasadny.
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Za co ten dodatek?
a kto Pani, broni znaleźć sobie prace, jako asystent i dostać taki dodatek, zamiast marudzić tutaj , bo nikt tu się nie pyta Pani za cokasia33333 pisze: 21 sie 2020, 9:22 Ciekawe za co ten dodatek?. W moim mieście panie asystentki pracujęce na całych etatach w innych placówkach, wieczorami dzwonią do podopiecznych z ops z pytaniem, czy potrzebują one jakiejś pomocy?. Przecież, to praca w nienormowanym czasie i jak twierdza najważniejsze, żeby w papierach się zgadzało.

-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
To jest, chyba jakiś żart!!!!!! Cały bajzel związany z Covid 19 ogarniają pracownicy socjalni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Asystent siedzi sobie za biureczkiem i telefonicznie ustala co dzieje się w jego rodzinach.Ktoś, chyba postradał zmysły 

-
- Praktykant
- Kontakt:
Pracownicy socjalni zawsze moga się domagać nagrody z powodu covidu od kierowników. Nie kazdy asystent siedzi za biuriem z telefonem, wiekszosc robi zakupy z podopiecznymi i wychidza w teren tam gdzie jest potrzeba.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Ja pracuje normalnie w terenie, mam maseczkę i to tyle. Mam 14 rodzin z którymi cały czas współpracuje. Wiec wg mnie to jest ryzykowne. A pracownicy socjalni siedzą w biurze i ogarniają wszystko telefonicznie. Proszę wszystkich nie wrzucać do jednego worka.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Asystent Rodziny
- Kontakt:
Również uważam, że to niesprawiedliwe, żeby przyznać nagrody tylko jednej grupie pracowników, gdy z nową rzeczywistością zmagamy się wszyscy i wszyscy jak najlepiej umiemy wspieramy swoich podopiecznych. Moim zdaniem również niesprawiedliwe jest obrzucanie błotem siebie na wzajem między stanowiskami, bo rozumiem frustrację, jeżeli w Waszym konkretnym przypadku sami urabiacie się po szyję, a AR "mają lepiej", ale nie znaczy to, że wszędzie tak jest. Poza tym nie zawsze zdajemy sobie sprawę z faktycznej pracy i obowiązków tej drugiej strony. Czasem też faktycznie - życie jest niesprawiedliwe
odnośnie samego dodatku - na warunki załapał się 1 AR, pieniądze zapotrzebowane, od końca sierpnia na koncie OPS, kierownik staje na rzęsach, żeby nie wypłacić jej AR

odnośnie samego dodatku - na warunki załapał się 1 AR, pieniądze zapotrzebowane, od końca sierpnia na koncie OPS, kierownik staje na rzęsach, żeby nie wypłacić jej AR

-
- Praktykant
- Zajmuję się: jestem asystentem rodziny
- Kontakt:
ja nie dostałam i raczej nie licze że dostane
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
W moim Ośrodku asystent otrzymał wczoraj 1800 zł i dyplom od naszej minister, bo tylko on pracował w Covidzie
!!! Nadmienię, że w ogóle nie chodzi w teren, wszysto ustala telefonicznie. Jego jedyną pracą w Covidzie było dzwonienie do osób na kwarantannie i pytanie, czego potrzebują. Cały bajzel później ogarniali pracownicy socjalni.

Oprócz dodatek do pensji 1700 zł - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny przeczytaj również:
asystent a pracownik socjalny
reprezentant dziecka
zamknięcie procedury niebieska karta
Postanowienie Sądu o AR a wywiad środowisokowy PS?
dokumentacja - asystent rodziny
AR dla rodziny z pełnoletnim dzieckiem
jak długo przechowywać NK
Dlaczego przemoc domowa wobec mężczyzn nie jest traktowana poważniej?
program asystent 2020
Dofinansowanie do zakupu okularów
przeciętny czas pracy asystenta rodziny - sprawozdanie rzeczowo - finansowe
NIe będzie pieniędzy na asystentów rodziny?
Stanowisko asystenta rodziny a prawo jazdy
Asystent przydzielony rodzinie zastępczej
Procedura NK - diagnoza
Zakaz zblizania sie -zamykać nk