Dodatek Energetyczny - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 09 sty 2014, 10:30

Powiedzcie mi jak robicie - czy przyjmujecie wniosek o de jak nie ma jeszcze wydanej decyzji? Mam przypadek że Pan poleciał do OPS złożył wniosek o dm, tam dowiedział się o de i od razu przyleciał do mnie złożyć wniosek. Jak to u was wygląda u mnie gdzie indziej są dm a gdzie indziej de , na wniosek o dm może byc odmowa, mogą osoby uzupełniać, donosić dokumenty i co zrobić ?

Może ktoś ma podobną sytuację bo zastanawiam się jak to rozwiązać
~Arek

Napisano: 09 sty 2014, 10:51

Decyzję o przyznanym dm musi dołączyć do wniosku o de, odmowa na ten miesiąc.
De jest przyznawany od miesiąca złożenia wniosku a dm od miesiąca nastepnego więc na ten miesiąc nie będzie miał ten ktoś dm, chyba że miał przyznany poprzednią decyzją.
~sławka

Napisano: 09 sty 2014, 10:57

Tak, więc sprecyzuje - Pan w sylwestra złożył wniosek o dm w ops a do mnie przyleciał 2 stycznia
~Arek

Napisano: 09 sty 2014, 11:34

Jak na moje to powinien mieć wydaną decyzję pozytywna. Np do wglądu. Bo co w sytuacji jeśli dostanie odmowe? wtedy DE się nie przysługuje
~Agnieszka

Napisano: 09 sty 2014, 11:37

No właśnie myślę jak to zrobić żeby to miało ręce i nogi, w ops będą z miesiąc albo lepiej wydawać decyzje, ja go odeśle przyjdzie w lutym z decyzją i przepadnie mu miesiąc
~Arek

Napisano: 09 sty 2014, 11:45

w OPS mają miesiąc na wydanie decyzji więc do 31 stycznia musi tą dycezję dostać
~Agnieszka

Napisano: 09 sty 2014, 11:52

Macie bardzo źle to zrobione. Dod. mieszk i dod. ener. powinny być obsługiwać bądź te same osoby bądź znajdujące się gdzieś obok. W ustawie nie ma zapisu że interesant ma obowiązek dostarczyć chociażby do wglądu decyzję o dodatku mieszkaniowym. Był taki zapis w projekcie ustawy a później w poprawkach to znieśli. I co teraz będziecie tak dzwonić do siebie nawzajem czy ktoś ma już decyzję o dodatku mieszk. czy nie.
~Fantomas

Napisano: 09 sty 2014, 12:04

No własnie, już trzy lata przenoszą dodatki do urzędu i nie moga przenieść i teraz jest problem .Dowiadywałem się w Ops i wcale tak kolorowo nie jest. Zależy kiedy uzupełnią wniosek, doniosą dokumenty - także decyzja jest czasem wydawana po 1,5 miesiąca od złożenia
~Arek

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x