do małego www -pytanko - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 09 sty 2014, 9:35

Swego czasu pochwaliłeś się, że pracujesz na programie do DM z WOI Gdańsk.
Pytanie moje dotyczy sprawy programu do D.E. - czy już jest u Ciebie zainstalowany i jak się na nim pracuje.?
Po kilku rozmowach telefonicznych z ośrodkiem w Gdańsku, mam wystąpić do nich z pismem i wówczas coś w tym zakresie będzie zrobione. Pozdrawiam :)
~ToJa ~~

Napisano: 09 sty 2014, 9:58

tak pracuje na nim od samego początku jest to program w DOS-ie napisany w cliperze i obsługuje prostą bazę danych dbase Składa się z 2 modułów Dod 1 moduł naliczający dodatki. Składanie wniosku jest bardzo proste i szybkie nie wymaga żadnego wklepywania peseli i całej listy domowników Dod 2 moduł który generuje listy wypłat dodatków. Oczywiście dla osób przyzwyczajonych do okienek praca na starym dosie jest troche inna. Ale ma jeszce jedną zaletę jak toche znasz się na dbase to jak się coś zatnie można to w szybki i prosty sposób poprawić od wewnątrz samemu.
Wadą jest to że pracując na XP musisz dodatkowo skonfigurować system bo polskie znaki uzyskuje się w nim w standardzie mazowia i do sprawnej pracy potrzebny jest stary Notron Comander (takie dwa niebieskie okienka) ale zapewne jak zamówisz to ci skonfigurują go pracowicy WOI
Ja również moe Ci podpowiedzieć co i jak ;)
~małe ww

Napisano: 09 sty 2014, 10:42

Pracowałam na programie DOS przez parę ładnych lat i cały czas go chwaliłam. 2 lata temu cały nasz urząd przeszedł do Sputnika no i dopiero otworzyły się oczy. Nie jestem informatykiem, ale programy pisane w DOS-ie są przestarzałe. Teraz już nie chciałabym do nich wracać!!!
~BooBoo

Napisano: 09 sty 2014, 10:58

nie twierdze że jest to szczyt techniki ale to jak stary merol 124 jeździ do dziś a nowe S klase jak żarówka padnie to już trzeba do serwisu....
~małe ww

Napisano: 09 sty 2014, 12:25

Program D.M. obsługuję od ponad 10 lat - jest to z WOI - jak piszesz - nie jest to szczyt techniki, ale prosty i łatwy w obsłudze.
Nie miałam z nim problemu, na bieżąco jest aktualizowany.
Pytałam o Program do D.E. -
~ToJa ~~

Napisano: 09 sty 2014, 14:36

a to jeszcze mi go nie przysłali .... a ty już go masz ?
~małe ww

Napisano: 09 sty 2014, 14:46

rozmawiałem z Gdańskiem .... ten dodatkowy moduł ma być za dodatkową kasę !!! i jest pod windę wiesz coś więcej na ten temat ?
~małe ww

Napisano: 09 sty 2014, 15:48

Napisałam do woi maila. w poniedziałek mam otrzymać odpowiedź co warunków /cena, instalacja, termin instalacji i koszty konserwacji/. W rozmowie telefonicznej Pan zaoferował możliwość instalacji i przeszkolenie na tym programie.
Na dziś \"O\" informacji. Podobno gdzieś pracuje i jest \"dopieszczany\". Pozdr. :)
~ToJa ~~

Napisano: 09 sty 2014, 16:27

Mam informację z WOI Gdańsk, że w drugiej połowie stycznia 2014 r. przewidują udostępnienie i wdrozenie wersji okienkowej programu DM oraz zintegrowanego z nim programu DE.
~i

Napisano: 09 sty 2014, 16:45

moim skromnym zdaniem i tak sporo ciągną od nas za obsługę tego programu i zamiast zrobić prosty moduł dosowy Dod 3 który by robił decyzje i wydruki (w bazie dodali by tylko plik main2.dbf) to kombinują i kase chcą zedrzeć. Przy tak \"wielkim\" zainteresowaniu DE chyba sam sobie w akcesie coś zrobię i niech się bujają
Na jutro umówiłem się na rozmowę z Panią prezes
~małe ww

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x