zarządca - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 09 sty 2014, 13:37

Mam problem. Zarządca nie chce potwierdzić wniosku, jaki ma obowiązek, z czego to wynika , bo żadnego przepisu nie znalazłam, a jedynie rozporządzenie rady ministrów w sprawie dodatków mieszkaniowych które przedstawia wzór wniosku i tam jest podpis zarządcy. na co się powołać aby ten zarządca zrozumiał?
~dorota

Napisano: 09 sty 2014, 14:53

poradźcie coś bo ten zarządca to prawnik i twierdzi że obowiązku to on nie ma i ludzi odsyła bez kwitka a ja taki wniosek z brakiem podpisu zarządcy pozostawiam bez rozpatrzenia. Ludzie nie mają zaległości tylko jest konflikt pomiędzy prezesem a mieszkańcami.
~dorota

Napisano: 09 sty 2014, 14:59

we wniosku jest potwierdza zarządca domu pkt...... a wniosek jest załącznikiem do rozporządzenia
~Olka

Napisano: 09 sty 2014, 15:41

ok, ale w tym rozporządzeniu niem że obowiązkiem zarządcy jest wypełnienie wniosku i podpisanie , jest tylko wzór
~dorota

Napisano: 09 sty 2014, 15:56

wniosek wypełnia wnioskodawca a pkt 2-5,7-912 potwierdza zarządca
~Olka

Napisano: 09 sty 2014, 16:38

ale nie ma obowiązku - to jest jego dobra wola?
~dorota

Napisano: 09 sty 2014, 16:41

a to zarządca jest buc i niech zmienia prezesa i zarząd
~Olka

Napisano: 10 sty 2014, 10:06

Zarządca ten jakiś jakby przemądrzały, jakby nie wiedział gdzie jego miejsce. Niech nie uprawia polityki, bo to nie rola dla zarządcy (co najwyżej jego mocodawców). Moim zdaniem ma obowiązek potwierdzić fakty, o których wiedza z natury rzeczy należy do jego obowiązków i przede wszystkim do niego. Jeśli nie on, to może niech wskaże kto jest bardziej odpowiedni lub wskaże prawną podstawę odmowy.
~jh

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x