dodatek mieszkaniowy jako dochód
dodatek mieszkaniowy jako dochód
Witam. Czy ktoś z Was ma może jakaś interpretację odnośnie wliczania dodatku mieszkaniowego i energetycznego do dochodu? A dokładniej chodzi mi o taką sytuację... w jednym mieszkaniu mieszkają 2 rodziny... które łącznie składają się z 5 członków... o dodatek mieszkaniowy występuje 1 osoba a w składzie są wszystkie osoby czyli 5... czy dodatek jest wyłącznie dochodem adresata decyzji (wnioskodawcy) czy proporcjonalnie każdej rodziny?
Re: dodatek mieszkaniowy jako dochód
dodatek rozliczamy proporcjonalnie na osoby, które tam zamieszkują i na które jest przyznany
nika - jest tu parę takich tematów założonych
wydaje mi się, że ludziom nie chce się już pisać po raz kolejny
jak dla mnie - art 8 ups mówiący co jest dochodem a co odliczamy, oraz czego nie wliczamy
wydaje mi się, że ludziom nie chce się już pisać po raz kolejny
jak dla mnie - art 8 ups mówiący co jest dochodem a co odliczamy, oraz czego nie wliczamy
to, że dodatek mieszkaniowy jest dochodem nie ulega wątpliwości... tylko powstaje pytanie czyim?
Jeżeli dodatek jest wyliczony na 5 osób, to jest to dochód każdego z członków tych rodzin, a więc dzielimy proporcjonalnie.
Oprócz dodatek mieszkaniowy jako dochód - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
szkolenie e-learningowe
Współpraca PCPR I OPS
przedmioty zakupione z EFS po zakończeniu programu
Kontrole i zalecenia pokontrolne
Proszę o pomoc w sprawie świadczeń dla chorego taty
kryterium do dożywiania
kontola a keirownika brak, co teraz?
obiady dla dzieci z rodziny zastępczej
Rezygnacja
zgłupiałam
poniżek ha przeliczeniowego
Dochód
Kiedy pomoc społeczna będzie miała takie efektywne związki?
Urzędnik państwowy zarabia prawie trzy pensje minimalne
Od kiedy obowiązkowo mieszkania chronione
decyzja negatywna brak współpracy