dodatek mieszkaniowy jako dochód

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
nika74

dodatek mieszkaniowy jako dochód

Post autor: nika74 »

Witam. Czy ktoś z Was ma może jakaś interpretację odnośnie wliczania dodatku mieszkaniowego i energetycznego do dochodu? A dokładniej chodzi mi o taką sytuację... w jednym mieszkaniu mieszkają 2 rodziny... które łącznie składają się z 5 członków... o dodatek mieszkaniowy występuje 1 osoba a w składzie są wszystkie osoby czyli 5... czy dodatek jest wyłącznie dochodem adresata decyzji (wnioskodawcy) czy proporcjonalnie każdej rodziny?
nina12

Re: dodatek mieszkaniowy jako dochód

Post autor: nina12 »

dodatek rozliczamy proporcjonalnie na osoby, które tam zamieszkują i na które jest przyznany
nika74

nina 12... a coś na poparcie tej tezy?
nika74

i nikt nic w tym temacie? :( :( :(
fghj

Post autor: fghj »

nika - jest tu parę takich tematów założonych
wydaje mi się, że ludziom nie chce się już pisać po raz kolejny

jak dla mnie - art 8 ups mówiący co jest dochodem a co odliczamy, oraz czego nie wliczamy
nika74

to, że dodatek mieszkaniowy jest dochodem nie ulega wątpliwości... tylko powstaje pytanie czyim?
Wredna1

Post autor: Wredna1 »

wszystkich w równych częściach
agucha86

Post autor: agucha86 »

Jeżeli dodatek jest wyliczony na 5 osób, to jest to dochód każdego z członków tych rodzin, a więc dzielimy proporcjonalnie.
ODPOWIEDZ