dodatek motywacyjny a opieka nad zdrowym dzieckiem - Kadry

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 11 wrz 2024, 15:13

Witam,

czy pomniejszacie dodatek motywacyjny, o 2 dni opieki nad zdrowym dzieckiem art 188.KP??
weron
Stażysta
Od: 25 maja 2021, 9:43
Zajmuję się: kadry ksiegowosc

Napisano: 12 wrz 2024, 9:10

Według mnie nie powinno się pomniejszać, sugeruje się rozdziałem V pkt. 4 programu " Dodatek motywacyjny przysługuje za okres faktycznie wykonywanej pracy, za który przysługuje wynagrodzenie (z wyjątkiem okresów czasowej niezdolności do pracy)." za 2 dni opieki nie pomniejszam wynagrodzenia.
OPS-kas.
Stażysta
Od: 06 lut 2019, 15:38
Zajmuję się: księgowość

Napisano: 12 wrz 2024, 12:19

dokładnie to tak jak z urlopem
bea2
Stażysta
Od: 08 sie 2018, 12:21
Zajmuję się: PS

Napisano: 12 wrz 2024, 13:49

Czy podczas sprawowania opieki nad dzieckiem pracownik faktycznie wykonuje pracę? Podobnie jak za Urlop opiekuńczy, urlop okolicznościowy, nieobecność usprawiedliwioną (oddanie krwi, członek komisji wyborczej) wg mnie powinno się pomniejszać wysokość dodatku. W LEX też jest taka interpretacja "ze dodatek nie przysługuje za okres zwolnienia od pracy z powodu wypełniania obowiązków związanych z pełnioną przez pracownika funkcją w związkach zawodowych, za okres w którym pracownik korzysta ze zwolnienia z powodu siły wyższej, za okres urlopu opiekuńczego, urlopu okolicznościowego, zwolnienia od pracy o którym mowa w przepisach art. 188 k.p." Ale sama już nie wiem co robić.
PIRAN
Praktykant
Od: 05 wrz 2024, 13:44
Zajmuję się: KSIĘGOWOŚĆ

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x