Dodatek osłonowy w świadczeniach rodzinnych

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szarak
VIP
Zajmuję się: Multitasking
Kontakt:

Re: Dodatek osłonowy w świadczeniach rodzinnych

Post autor: Szarak »

W gazecie prawnej był ciekawy problem poruszony. Co zrobić w przypadku gdy dodatek zostanie już raz przyznany danej osobie a następnie się urodzi dziecko, zwiększając liczbę osób w gospodarstwie i kwalifikując tym samym tą osobę do wyższego dodatku osłonowego.
Awatar użytkownika
Szarak
VIP
Zajmuję się: Multitasking
Kontakt:

Post autor: Szarak »

W senacie złożono wniosek o poprawkę by sprawy były załatwiane jak przy 500+, czyli informacja i wysyłka na maila a reszta w decyzji.
AsiaG
Stażysta
Zajmuję się: Pracownik świadczeń rodzinnych
Kontakt:

Post autor: AsiaG »

Już widzę te babcie i dziadków z adresami "emajl".
Wiadomo, koszty by się diametralnie obniżyły (list polecony kosztuje chyba koło 8-9zł?) ale wnioski będą składać osoby w różnym wieku niekoniecznie mające do czynienia ze światem online.
walczak
Stażysta
Zajmuję się: sw
Kontakt:

Post autor: walczak »

Szarak, to jak przyznasz złotówka za złotówkę
marzenasaw
Referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: marzenasaw »

Szarak pisze: 15 gru 2021, 11:35 W senacie złożono wniosek o poprawkę by sprawy były załatwiane jak przy 500+, czyli informacja i wysyłka na maila a reszta w decyzji.
gdzie o tym można znaleźć?
EWA19
Stażysta
Zajmuję się: Pomoc społeczna
Kontakt:

Post autor: EWA19 »

tym zagadnieniem powinny zajmować sie osoby które prowadzą obecnie 500+ i było by dla wszystkich dobrze te osoby by nadal pracowały a innym będzie łatwiej
~o~
VIP
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Post autor: ~o~ »

Nie ma takiej opcji abym wzięła kolejną dodatkową robotę... nie mam 4 rąk tylko 2; głowę mam jedną.
U mnie pewnie ten wynalazek weźmie dziewczę z 500+ bo inaczej będzie do zwolnienia.
gosial
Praktykant
Zajmuję się: śr
Kontakt:

Post autor: gosial »

~o~ pisze: 15 gru 2021, 15:04 Nie ma takiej opcji abym wzięła kolejną dodatkową robotę... nie mam 4 rąk tylko 2; głowę mam jedną.
U mnie pewnie ten wynalazek weźmie dziewczę z 500+ bo inaczej będzie do zwolnienia.
Dziewczę? Do zwolnienia? Szanuj współ/pracownika swego, bo możesz mieć gorszego (lub żadnego).
~o~
VIP
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Post autor: ~o~ »

A dlaczego myślisz ,że nie szanuję?......wręcz przeciwnie bardzo ją lubię i nie życzę jej źle... pomagałam jej na początku pracy , klika lat temu nauczyłam ją liczenia dochodów w 500+. Aby uniknąć jej zwolnienia z pracy proponuję aby dostała nowe zadanie - dodatek osłonowy.
Słowo dziewczę nie miało złego kontekstu...po prostu jest ode mnie sporo młodsza.
wika2
Starszy referent
Zajmuję się: sr
Kontakt:

Post autor: wika2 »

Czyli kto to ma robić?
ODPOWIEDZ