Dodatek osłonowy w świadczeniach rodzinnych
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
Re: Dodatek osłonowy w świadczeniach rodzinnych
W gazecie prawnej był ciekawy problem poruszony. Co zrobić w przypadku gdy dodatek zostanie już raz przyznany danej osobie a następnie się urodzi dziecko, zwiększając liczbę osób w gospodarstwie i kwalifikując tym samym tą osobę do wyższego dodatku osłonowego.
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
W senacie złożono wniosek o poprawkę by sprawy były załatwiane jak przy 500+, czyli informacja i wysyłka na maila a reszta w decyzji.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Pracownik świadczeń rodzinnych
- Kontakt:
Już widzę te babcie i dziadków z adresami "emajl".
Wiadomo, koszty by się diametralnie obniżyły (list polecony kosztuje chyba koło 8-9zł?) ale wnioski będą składać osoby w różnym wieku niekoniecznie mające do czynienia ze światem online.
Wiadomo, koszty by się diametralnie obniżyły (list polecony kosztuje chyba koło 8-9zł?) ale wnioski będą składać osoby w różnym wieku niekoniecznie mające do czynienia ze światem online.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: sw
- Kontakt:
Szarak, to jak przyznasz złotówka za złotówkę
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
gdzie o tym można znaleźć?Szarak pisze: 15 gru 2021, 11:35 W senacie złożono wniosek o poprawkę by sprawy były załatwiane jak przy 500+, czyli informacja i wysyłka na maila a reszta w decyzji.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Pomoc społeczna
- Kontakt:
tym zagadnieniem powinny zajmować sie osoby które prowadzą obecnie 500+ i było by dla wszystkich dobrze te osoby by nadal pracowały a innym będzie łatwiej
-
- VIP
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Nie ma takiej opcji abym wzięła kolejną dodatkową robotę... nie mam 4 rąk tylko 2; głowę mam jedną.
U mnie pewnie ten wynalazek weźmie dziewczę z 500+ bo inaczej będzie do zwolnienia.
U mnie pewnie ten wynalazek weźmie dziewczę z 500+ bo inaczej będzie do zwolnienia.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: śr
- Kontakt:
Dziewczę? Do zwolnienia? Szanuj współ/pracownika swego, bo możesz mieć gorszego (lub żadnego).~o~ pisze: 15 gru 2021, 15:04 Nie ma takiej opcji abym wzięła kolejną dodatkową robotę... nie mam 4 rąk tylko 2; głowę mam jedną.
-
- VIP
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
A dlaczego myślisz ,że nie szanuję?......wręcz przeciwnie bardzo ją lubię i nie życzę jej źle... pomagałam jej na początku pracy , klika lat temu nauczyłam ją liczenia dochodów w 500+. Aby uniknąć jej zwolnienia z pracy proponuję aby dostała nowe zadanie - dodatek osłonowy.
Słowo dziewczę nie miało złego kontekstu...po prostu jest ode mnie sporo młodsza.
Słowo dziewczę nie miało złego kontekstu...po prostu jest ode mnie sporo młodsza.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: sr
- Kontakt:
Czyli kto to ma robić?
Oprócz Dodatek osłonowy w świadczeniach rodzinnych - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
► Ministerstwo Klimatu i Środowiska - DO i DW - Pytania i odpowiedzi
wzór wniosku
Upoważnienie
uchwała, upoważnienie, zarządzenie
komu sie nalezy?
Dodatek osłonowy a śp
Rządowy projekt ustawy o dodatku osłonowym
SZKOLENIE dodatek osłonowy