Tak, myślę podobnie. Wycisną nas jak cytrynę w 2022, a po wyborach ogłoszą zmiany w świadczeniach rodzinnych, które zapewne zlikwidują w takiej formie, jaką znamy.JLP pisze: 09 gru 2021, 10:33 To będzie zadanie porównywalne z 500+, kiedy obowiązywało jeszcze kryterium dochodowe, tylko wniosków będzie więcej, o wiele krótsze terminy i mniej środków na obsługę.
Dodatek osłonowy w świadczeniach rodzinnych
- MartaW
- Referent
- Zajmuję się: wszystkim
- Kontakt:
Re: Dodatek osłonowy w świadczeniach rodzinnych
Kto pyta, nie błądzi.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ZR, FA, wszystko
- Kontakt:
Już nie wiadomo czy płakać czy się śmiać 

-
- Podinspektor
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne
- Kontakt:
i przeniosą do zus rodzinne
-
- Starszy referent
- Kontakt:
Też tak pomyślałam, nieźleZofia pisze: 09 gru 2021, 9:21 Art.3 pkt 3 gmina składa wniosek o przyznanie dotacji co kwartał w terminie do 15 dnia miesiąca poprzedzającego kwartał.
Czyli żeby mieć na styczeń - marzec 2022, to musimy złożyć do 15 grudnia 2021, tak?

A tak w ogóle to uwielbiam wróżenie z fusów. Kwotę to będzie ciężko oszacować ale wnioskuję, że prawie wszyscy mieszkańcy gminy będą uprawnieni jak nie w całej kwocie to w złotówce. Ale cyrk

-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR/FA/KDR/CP/Dodatki energetyczne
- Kontakt:
Ja zaczęłam pracę w ops od listopada 2015 r. i co roku coś nowego było, zawsze jakieś zaskoczenie i trzeba było się dostosować. Przynajmniej nie jest nudno 

-
- Starszy referent
- Kontakt:
No ale w tym roku to już przechodzą samych siebie a ten dodatek osłonowy to praca dla kolejnej osoby- będzie więcej pracy niż przy zasiłkach.Młodypracownik pisze: 09 gru 2021, 11:14 Ja zaczęłam pracę w ops od listopada 2015 r. i co roku coś nowego było, zawsze jakieś zaskoczenie i trzeba było się dostosować. Przynajmniej nie jest nudno![]()
-
- Stażysta
- Zajmuję się: sw
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR/SW/FA
- Kontakt:
Jak myślicie kiedy to przepchną?
Jak wasi kierownicy na to patrzą?
-
- Starszy referent
- Kontakt:
U nas góra nic jeszcze chyba nie wie, bo jest cisza. Myślę, że nawet góra góry nic nie wieHely0207 pisze: 09 gru 2021, 11:41 Jak myślicie kiedy to przepchną?

- MartaW
- Referent
- Zajmuję się: wszystkim
- Kontakt:
Realizacja jednego wniosku z wypłatą 400 zł to koszt obsługi równy 8,00 zł, z wypłatą 600 zł to koszt obsługi równy 12 zł. Trzeba wysłać osobie decyzję ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru koszt 8,50 zł. Zostaje 3,50 zł, a w przypadku najniższej kwoty obsługa nie pokrywa nawet listu. Do tego koszt zakup licencji programowej, czas pracy pracownika merytorycznego... Kierownicy ops, jeśli potrafią liczyć powinni się mocno bronić przed tym zadaniem. Nie będzie nawet na papier do drukarki, a co dopiero na wynagrodzenie niewolnika, który będzie musiał to ogarnąć.
Kto pyta, nie błądzi.
Oprócz Dodatek osłonowy w świadczeniach rodzinnych - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
► Ministerstwo Klimatu i Środowiska - DO i DW - Pytania i odpowiedzi
wzór wniosku
Upoważnienie
uchwała, upoważnienie, zarządzenie
komu sie nalezy?
Dodatek osłonowy a śp
Rządowy projekt ustawy o dodatku osłonowym
SZKOLENIE dodatek osłonowy