Dodatek osłonowy w świadczeniach rodzinnych
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ZR, FA, wszystko
- Kontakt:
Re: Dodatek osłonowy w świadczeniach rodzinnych
Zdalna owszem ale na wyższym szczeblu. Tacy ministrowie na pewno będą pracować zdalnie a my jesteśmy jak pracownicy marketów-niezniszczalni 

-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR/FA/KDR/CP/Dodatki energetyczne
- Kontakt:
U nas ośrodek będzie zamknięty dla interesantów, pracujemy ale nie przyjmujemy osobiście. Decyzja zależy do kierowników...
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ZR, FA, wszystko
- Kontakt:
WowMłodypracownik pisze: 19 sty 2022, 15:51 U nas ośrodek będzie zamknięty dla interesantów, pracujemy ale nie przyjmujemy osobiście. Decyzja zależy do kierowników...

-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Hmm...ale nie badamy czy wnioskodawca jest zgłoszony, tylko czy adres budynku jest zgłoszony. Jak dla mnie wszyscy mogą złożyć na podwyższony dodatek jak palą węglemmaniekops pisze: 18 sty 2022, 13:33Podwyższony przyznajesz tylko temu wnioskodawcy, który jest zgłoszony do CEEB.marzenasaw pisze: 18 sty 2022, 13:28To co robić z rodzinami wielopokoleniowymi>którzy twierdzą, że prowadzą oddzielne gospodarstwo a jeden mają piec na węgiel, każdy składka oddzielny wniosek i każdy ma podwyższony dodatek?SabinaK pisze: 18 sty 2022, 12:43wczoraj byłam na szkoleniu o dodatku osłonowym i powiem szczerze, że jestem bardzo zadowolona. Wszystko zostało wyjaśnione i omówione, a prowadzący odpowiedział na wszystkie nasze pytaniasilesia pisze: 17 sty 2022, 17:04 A to już zależy od prowadzącego szkolenie. Pan Mazurkiewicz uważa że nie odliczac, natomiast Pan Augustowski podobno twierdzi żeby odliczac.![]()
https://vademecum.org.pl/szkolenie-nowe- ... oslonowym/
- kiki88
- Podinspektor
- Zajmuję się: SR/ŚW
- Kontakt:
Ja tez jestem w szoku....ja mieszkam w bardzo małej gminie i szczerze mam masę ludzi... to ciekawe jak wy sobie poradzicie... głównie z emerytami/rencistami w podeszłym wieku gdzie potrzebują znacznej pomocyzocha1234 pisze: 19 sty 2022, 16:00WowMłodypracownik pisze: 19 sty 2022, 15:51 U nas ośrodek będzie zamknięty dla interesantów, pracujemy ale nie przyjmujemy osobiście. Decyzja zależy do kierowników..., w szoku jestem- odważna decyzja, ale podziwiam kierownika, ludzie będą płakać. Jak będziecie przyjmować wnioski na osłonowy? Też bym tak chciała, nadrobiłam tyle zaległości.
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."
-
- Stażysta
- Zajmuję się: SR/FA
- Kontakt:
Najlepszy czas na realizację dodatku osłonowego
.
Te tłumy starszych osób podążające składać papierowe wnioski na dziwny twór, którego nie jesteśmy w stanie zrealizować dotychczasową kadrą ale z braku środków zostało to narzucone przymusem na pracownika zajmującego się już i tak wszystkim ( czyt. rodzinne, FA i pozostałe) to naprawdę bardzo rozsądne i odpowiedzialne. I nie winię rząd bo już na szczeblu gminnym jest totalny burdel i dziadostwo, co obserwuję na co dzień.
Szkoda, że nikt nie dba o nasze bezpieczeństwo w tej "strasznej" piątej fali epidemii, przez którą administracja publiczna zdaniem ministra musi przejść na pracę zdalną w obawie przed zakażeniem. A do gopsów będą teraz całe tłumy ludzi się zjeżdżać, bo przecież rozdajemy nowe świadczenia. Żal.

Te tłumy starszych osób podążające składać papierowe wnioski na dziwny twór, którego nie jesteśmy w stanie zrealizować dotychczasową kadrą ale z braku środków zostało to narzucone przymusem na pracownika zajmującego się już i tak wszystkim ( czyt. rodzinne, FA i pozostałe) to naprawdę bardzo rozsądne i odpowiedzialne. I nie winię rząd bo już na szczeblu gminnym jest totalny burdel i dziadostwo, co obserwuję na co dzień.
Szkoda, że nikt nie dba o nasze bezpieczeństwo w tej "strasznej" piątej fali epidemii, przez którą administracja publiczna zdaniem ministra musi przejść na pracę zdalną w obawie przed zakażeniem. A do gopsów będą teraz całe tłumy ludzi się zjeżdżać, bo przecież rozdajemy nowe świadczenia. Żal.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR/FA/KDR/CP/Dodatki energetyczne
- Kontakt:
Czy odważna, nie wiem. Odważne jest ignorowanie wirusa i zakażeń, olewanie tematu. My już wcześniej przez długi czas mieliśmy zamknięty ośrodek dla ludzi. Niedługo po tym jak otworzyłyśmy ośrodek, to wszystkie zachorowałyśmy, były kwarantanny i izolacje i przez tydzień nikogo nie było w pracy. Wtedy nie było jeszcze szczepień co prawda, teraz jesteśmy zaszczepione ale szefowa chce uniknąć sytuacji, że się zarazimy i będziemy musiały się pozamykać w domu. Teraz oczywiście do pracy przychodzimy. Wnioski ludzie wrzucają do skrzyni przed budynkiem. Poza tym wniosek o dodatek osłonowy można składać do końca października, do tego czasu się przecież otworzymy, nie trzeba przychodzić już.zocha1234 pisze: 19 sty 2022, 16:00WowMłodypracownik pisze: 19 sty 2022, 15:51 U nas ośrodek będzie zamknięty dla interesantów, pracujemy ale nie przyjmujemy osobiście. Decyzja zależy do kierowników..., w szoku jestem- odważna decyzja, ale podziwiam kierownika, ludzie będą płakać. Jak będziecie przyjmować wnioski na osłonowy? Też bym tak chciała, nadrobiłam tyle zaległości.
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
My też się zamykamy, wnioski wszelakie do urny, brak obsługi bezpośredniej.
- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
To ja nie mam pytańMłodypracownik pisze:Czy odważna, nie wiem. Odważne jest ignorowanie wirusa i zakażeń, olewanie tematu.

-
- Praktykant
- Zajmuję się: ...
- Kontakt:
Witam. Mam banalne pytanie... wytłumaczy ktoś jak krok po kroku wysłać online ten wniosek ? Poprzez jaką stronę się go wysyła ?
Oprócz Dodatek osłonowy w świadczeniach rodzinnych - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
► Ministerstwo Klimatu i Środowiska - DO i DW - Pytania i odpowiedzi
wzór wniosku
Upoważnienie
uchwała, upoważnienie, zarządzenie
komu sie nalezy?
Dodatek osłonowy a śp
Rządowy projekt ustawy o dodatku osłonowym
SZKOLENIE dodatek osłonowy