Dodatek osłonowy w świadczeniach rodzinnych

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
zocha1234
Starszy referent
Zajmuję się: ZR, FA, wszystko
Kontakt:

Re: Dodatek osłonowy w świadczeniach rodzinnych

Post autor: zocha1234 »

Zdalna owszem ale na wyższym szczeblu. Tacy ministrowie na pewno będą pracować zdalnie a my jesteśmy jak pracownicy marketów-niezniszczalni :lol:
Młodypracownik
Starszy referent
Zajmuję się: ŚR/FA/KDR/CP/Dodatki energetyczne
Kontakt:

Post autor: Młodypracownik »

U nas ośrodek będzie zamknięty dla interesantów, pracujemy ale nie przyjmujemy osobiście. Decyzja zależy do kierowników...
zocha1234
Starszy referent
Zajmuję się: ZR, FA, wszystko
Kontakt:

Post autor: zocha1234 »

Młodypracownik pisze: 19 sty 2022, 15:51 U nas ośrodek będzie zamknięty dla interesantów, pracujemy ale nie przyjmujemy osobiście. Decyzja zależy do kierowników...
Wow :shock: , w szoku jestem- odważna decyzja, ale podziwiam kierownika, ludzie będą płakać. Jak będziecie przyjmować wnioski na osłonowy? Też bym tak chciała, nadrobiłam tyle zaległości.
marzenasaw
Referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: marzenasaw »

maniekops pisze: 18 sty 2022, 13:33
marzenasaw pisze: 18 sty 2022, 13:28
SabinaK pisze: 18 sty 2022, 12:43
silesia pisze: 17 sty 2022, 17:04 A to już zależy od prowadzącego szkolenie. Pan Mazurkiewicz uważa że nie odliczac, natomiast Pan Augustowski podobno twierdzi żeby odliczac.
wczoraj byłam na szkoleniu o dodatku osłonowym i powiem szczerze, że jestem bardzo zadowolona. Wszystko zostało wyjaśnione i omówione, a prowadzący odpowiedział na wszystkie nasze pytania :D
https://vademecum.org.pl/szkolenie-nowe- ... oslonowym/
To co robić z rodzinami wielopokoleniowymi>którzy twierdzą, że prowadzą oddzielne gospodarstwo a jeden mają piec na węgiel, każdy składka oddzielny wniosek i każdy ma podwyższony dodatek?
Podwyższony przyznajesz tylko temu wnioskodawcy, który jest zgłoszony do CEEB.
Hmm...ale nie badamy czy wnioskodawca jest zgłoszony, tylko czy adres budynku jest zgłoszony. Jak dla mnie wszyscy mogą złożyć na podwyższony dodatek jak palą węglem
Awatar użytkownika
kiki88
Podinspektor
Zajmuję się: SR/ŚW
Kontakt:

Post autor: kiki88 »

zocha1234 pisze: 19 sty 2022, 16:00
Młodypracownik pisze: 19 sty 2022, 15:51 U nas ośrodek będzie zamknięty dla interesantów, pracujemy ale nie przyjmujemy osobiście. Decyzja zależy do kierowników...
Wow :shock: , w szoku jestem- odważna decyzja, ale podziwiam kierownika, ludzie będą płakać. Jak będziecie przyjmować wnioski na osłonowy? Też bym tak chciała, nadrobiłam tyle zaległości.
Ja tez jestem w szoku....ja mieszkam w bardzo małej gminie i szczerze mam masę ludzi... to ciekawe jak wy sobie poradzicie... głównie z emerytami/rencistami w podeszłym wieku gdzie potrzebują znacznej pomocy
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."
nowa21
Stażysta
Zajmuję się: SR/FA
Kontakt:

Post autor: nowa21 »

Najlepszy czas na realizację dodatku osłonowego 8-).
Te tłumy starszych osób podążające składać papierowe wnioski na dziwny twór, którego nie jesteśmy w stanie zrealizować dotychczasową kadrą ale z braku środków zostało to narzucone przymusem na pracownika zajmującego się już i tak wszystkim ( czyt. rodzinne, FA i pozostałe) to naprawdę bardzo rozsądne i odpowiedzialne. I nie winię rząd bo już na szczeblu gminnym jest totalny burdel i dziadostwo, co obserwuję na co dzień.
Szkoda, że nikt nie dba o nasze bezpieczeństwo w tej "strasznej" piątej fali epidemii, przez którą administracja publiczna zdaniem ministra musi przejść na pracę zdalną w obawie przed zakażeniem. A do gopsów będą teraz całe tłumy ludzi się zjeżdżać, bo przecież rozdajemy nowe świadczenia. Żal.
Młodypracownik
Starszy referent
Zajmuję się: ŚR/FA/KDR/CP/Dodatki energetyczne
Kontakt:

Post autor: Młodypracownik »

zocha1234 pisze: 19 sty 2022, 16:00
Czy odważna, nie wiem. Odważne jest ignorowanie wirusa i zakażeń, olewanie tematu. My już wcześniej przez długi czas mieliśmy zamknięty ośrodek dla ludzi. Niedługo po tym jak otworzyłyśmy ośrodek, to wszystkie zachorowałyśmy, były kwarantanny i izolacje i przez tydzień nikogo nie było w pracy. Wtedy nie było jeszcze szczepień co prawda, teraz jesteśmy zaszczepione ale szefowa chce uniknąć sytuacji, że się zarazimy i będziemy musiały się pozamykać w domu. Teraz oczywiście do pracy przychodzimy. Wnioski ludzie wrzucają do skrzyni przed budynkiem. Poza tym wniosek o dodatek osłonowy można składać do końca października, do tego czasu się przecież otworzymy, nie trzeba przychodzić już.
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

My też się zamykamy, wnioski wszelakie do urny, brak obsługi bezpośredniej.
Awatar użytkownika
heiland
Administrator
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
Kontakt:

Post autor: heiland »

Młodypracownik pisze:Czy odważna, nie wiem. Odważne jest ignorowanie wirusa i zakażeń, olewanie tematu.
To ja nie mam pytań :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Draxler
Praktykant
Zajmuję się: ...
Kontakt:

Post autor: Draxler »

Witam. Mam banalne pytanie... wytłumaczy ktoś jak krok po kroku wysłać online ten wniosek ? Poprzez jaką stronę się go wysyła ?
ODPOWIEDZ