Dodatek osłonowy w świadczeniach rodzinnych
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
Re: Dodatek osłonowy w świadczeniach rodzinnych
tak czysto online to się wysłać nie da bo epuap jeszcze nie odpalił odpowiedniej usługi. Na ten moment zostaje skan wypełnionego ręcznie wniosku albo pdf, najlepiej podpisany elektronicnie, wysyłane jako załącznik do pisma ogólnego w epuap.
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
Uzupełnię tylko, że wniosek taki można podpisać za pomocą https://www.gov.pl/web/gov/podpisz-doku ... is-zaufany .Tom. pisze:tak czysto online to się wysłać nie da bo epuap jeszcze nie odpalił odpowiedniej usługi. Na ten moment zostaje skan wypełnionego ręcznie wniosku albo pdf, najlepiej podpisany elektronicnie, wysyłane jako załącznik do pisma ogólnego w epuap.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ...
- Kontakt:
Tom. pisze: 20 sty 2022, 10:01 tak czysto online to się wysłać nie da bo epuap jeszcze nie odpalił odpowiedniej usługi. Na ten moment zostaje skan wypełnionego ręcznie wniosku albo pdf, najlepiej podpisany elektronicnie, wysyłane jako załącznik do pisma ogólnego w epuap.
Dzięki wielkie za odpowiedź. Szukałem szukałem i na żadnej stronie nie mogłem właśnie nic znaleźć odnośnie wysyłki, więc nie pozostaje nic innego jak złożyć po prostu w placówce gminy. Pozdrawiam.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/DS/ODO/CP/DO/ZR/AL/KDR
Cześć, czy u was w ośrodkach dopuszczacie możliwość wypłaty w inny sposób niż na konto? Mam wiele przypadków gdzie są zasiłki stałe np u nas w kasie i ludzie konta nie posiadają.
-
- VIP
- Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
- Kontakt:
ale jak dopuszczacie - przecież ma dole małym drukiem jest zapis należy podać numer konta gdy jest chęć wypłaty przelewem - więc łaski nie robicie żeby zrobić wypłatę w kasie urzędu, czy banku, czy przekazemmaniekops pisze: 26 sty 2022, 10:15 Cześć, czy u was w ośrodkach dopuszczacie możliwość wypłaty w inny sposób niż na konto? Mam wiele przypadków gdzie są zasiłki stałe np u nas w kasie i ludzie konta nie posiadają.
- kiki88
- Podinspektor
- Zajmuję się: SR/ŚW
- Kontakt:
ja mam konto albo gotówkę, natomiast nie mogę robić przekazem bo jest bardzo duza opłatamaniekops pisze: 26 sty 2022, 10:15 Cześć, czy u was w ośrodkach dopuszczacie możliwość wypłaty w inny sposób niż na konto? Mam wiele przypadków gdzie są zasiłki stałe np u nas w kasie i ludzie konta nie posiadają.
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."
- Krzysztof
- Starszy referent
- Zajmuję się: Byłem opiekunem dorosłej osoby niepełnosprawnej
- Kontakt:
Skoro ciepło z głównego źródła ciepła w budynku mieszkalnym wielopokoleniowym dzielone jest na kilka gospodarstw domowych to czy dodatek do dodatku osłonowego winien być także podzielony ?Zofia pisze: 18 sty 2022, 14:34 ...
Dodatek osłonowy jest przypisany do gospodarstwa domowego.
...
Nie ma warunku, że gospodarstwo domowe musi posiadać piec (lub jakiekolwiek inne źródła ogrzewania)![]()
-----------
Krzysztof
Krzysztof

- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
nie, dodatek jest na gospodarstwo domowe a nie budynek
a kocioł może być jeden na budynek 

-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/DS/ODO/CP/DO/ZR/AL/KDR
Cześć, pytanie z innej beczki. Jaką podajecie podstawę prawną we wniosku o udostępnienie danych? ( Wnioskodawca składki na ubezpieczenie zdrowotne w roku bazowym opłacane były do Wojskowego Biura Emerytalnego). Chciałbym poznać składki i zmuszony jestem wystąpić z wnioskiem o udostępnienie danych.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FUndusz
- Kontakt:
art 25 ust 3 świadczenia rodzinnemaniekops pisze: 01 lut 2022, 10:14 Cześć, pytanie z innej beczki. Jaką podajecie podstawę prawną we wniosku o udostępnienie danych? ( Wnioskodawca składki na ubezpieczenie zdrowotne w roku bazowym opłacane były do Wojskowego Biura Emerytalnego). Chciałbym poznać składki i zmuszony jestem wystąpić z wnioskiem o udostępnienie danych.
art 2 ust 14 o dodatku osłonowym
Oprócz Dodatek osłonowy w świadczeniach rodzinnych - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
► Ministerstwo Klimatu i Środowiska - DO i DW - Pytania i odpowiedzi
wzór wniosku
Upoważnienie
uchwała, upoważnienie, zarządzenie
komu sie nalezy?
Dodatek osłonowy a śp
Rządowy projekt ustawy o dodatku osłonowym
SZKOLENIE dodatek osłonowy