DODATEK PIELĘGNACYJNY - Dodatki mieszkaniowe

Strona 3 z 3    [ Posty: 25 ]

Napisano: 24 sty 2014, 10:58

Więc myślę.
W efekcie mam coraz większe wątpliwości co do słuszności uchwały NSA, jakaś ona... no..., osobliwa, a uzasadnienie wcale nie jest przekonujące. Czy ktoś z forum może je przeanalizował i się przekonał?

Może ~Karamba??? Przywalił/a jak z armaty, jednak nie znajduję tam nic konstruktywnego.
~jh

Napisano: 24 sty 2014, 11:56

A co chcesz zobaczyć konstruktywnego. Masz ustawę, uchwałę NSA, SKO, wyroki SA. Spróbuj teraz iść za radą tekli.
~Karamba

Napisano: 24 sty 2014, 12:13

Właśnie tak staram się iść.
No i mam ustawę, zdaje się pobraną ze strony sejmowej (!!!), zaglądam i widzę: dodatku pielęgnacyjnego nie odlicza się do dochodu. Nie widzę tam ani NSA ani wyroków.
Czy ~Karamba widzi to inaczej? Może ma inny tekst?
~jh

Napisano: 24 sty 2014, 12:34

Ręce opadają. Może zamiast innego tekstu mam zdolność czytania ze zrozumieniem i kawałek działającego mózgu. Ale nic to.
Wliczaj zatem ten dodatek dzielny urzędniku i niech Bajor będzie z tobą...
~Karamba

Napisano: 24 sty 2014, 14:44

Mnie też ręce zdają się opadać, raz gdy czytam niektóre posty i argumentacje, nie wypada wytykać które, dwa, gdy widzę całe zamieszanie z dodatkami pielęgnacyjnymi, trzy że nikt jakoś nie umie podpowiedzieć logicznego lub raczej logiczno-prawnego związku pomiędzy czytanym zapisem ustawy a tezą, według której dodatki pielęgnacyjne należy pominąć przy dodatku mieszkaniowym. Jedynym argumentem jest jedynie wyrok-fetysz.
A może wreszcie odważnie postawić tezę, że jest on NIELOGICZNY I SPRZECZNY Z USTAWĄ?
~jh

Strona 3 z 3    [ Posty: 25 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x