jeżeli kwalifikują się od kwietnia to dodatek zt. urodzenia przyznajkaba pisze:właśnie kwalifikują się od kwietnia, bo w ubiegłym okresie zasiłkowym wypłaciłam becik i teraz mogę zastosować równoważnik 77(prawda?) i z tym się kwalifikują. Nie przyszła wcześniej tylko dopiero z urlopem wychowawczym przyznanym od kwietnia
ale prawo do becikowego nie uprawnia do zastosowania rownowaznika 77, tylko prawo do zasilku rodzinnegokaba pisze:właśnie kwalifikują się od kwietnia, bo w ubiegłym okresie zasiłkowym wypłaciłam becik i teraz mogę zastosować równoważnik 77(prawda?) i z tym się kwalifikują. Nie przyszła wcześniej tylko dopiero z urlopem wychowawczym przyznanym od kwietnia
no nie, zgodnie z art. 5 ust. 3 W przypadku gdy dochód rodziny w przeliczeniu na osobę w rodzinie lub dochód osoby uczącej się przekracza kwotę uprawniającą daną rodzinę lub osobę uczącą się do zasiłku rodzinnego o kwotę niższą lub równą kwocie odpowiadającej najniższemu zasiłkowi rodzinnemu przysługującemu w okresie, na który jest ustalany, zasiłek rodzinny przysługuje,kaba pisze:a nie dotyczy to ogólnie wypłaconych świadczeń rodzinnych?
jeżeli nie mieli zasiłku rodzinnego w okresie zasiłkowym 2013/2014 to teraz nie możesz zastosować art. 5 ust. 3 .. czyli robisz :kaba pisze:właśnie kwalifikują się od kwietnia, bo w ubiegłym okresie zasiłkowym wypłaciłam becik i teraz mogę zastosować równoważnik 77(prawda?) i z tym się kwalifikują. Nie przyszła wcześniej tylko dopiero z urlopem wychowawczym przyznanym od kwietnia
ewalu pisze:w kwietniu nie kwalifikują się z dochodem pewnie ? przyznajesz rodzinne od maja ..w maju dziecko ma więcej niż rok .. odmowa i niech się odwołują do SKO