Witam, co sądzicie o komentarzach w LEX Pana Michała Bochenka i Pani Barbary Matysik którzy jednoznacznie w swoich opiniach prawnych wskazują, iż możliwość przyznania dodatku mieszkaniowego z mocą wsteczną obejmuje t y l k o wnioski złożone w terminie 30dni od dnia zakończenia obowiązywania stanu epidemii(M.Bochenek)toż same twierdzenie B.Matysik ograniczenie czasowe tylko wnioski złożone w terminie 30 dni od dnia zakończenia obowiązywania epidemii co wynika z faktu że osoby z powodu ograniczeń w przemieszczaniu się nie mogły złożyć wniosku w czasie obowiązywania pandemii!!!
Wydaje mi się że umknęło im bardzo istotne w tej kwestii dookreślenie terminu NIE PÓŹNIEJ NIŻ CZYLI WG MNIE WCZEŚNIEJ MOGĄ !!! A co Wy o tym sądzicie???
Dodatki wstecz czy możemy już teraz przyjmować wnioski!?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Kontakt:
Re: Dodatki wstecz czy możemy już teraz przyjmować wnioski!?
Nikt nie wypowie się w tej kwestii??!!Jak Wy robicie?Nikt nie miał wniosku wstecz?

-
- Referent
- Zajmuję się: DM, DE, ST, Dodatki grzewcze...
- Kontakt:
Poczytaj tutaj.
ile-razy-mozna-przyznac-wstecz-207287447
dodatek-wstecz-207287990
Myślę, że to będzie wystarczające a jak coś to zadawaj pytania dalej.
Co do opinii nie zgadzam się z nią, że wnioski można składać tylko w terminie 30dni od dnia zakończenia obowiązywaniu stanu epidemii.
ile-razy-mozna-przyznac-wstecz-207287447
dodatek-wstecz-207287990
Myślę, że to będzie wystarczające a jak coś to zadawaj pytania dalej.
Co do opinii nie zgadzam się z nią, że wnioski można składać tylko w terminie 30dni od dnia zakończenia obowiązywaniu stanu epidemii.
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
2.Dodatek mieszkaniowy może zostać przyznany z mocą wsteczną wyłącznie w przypadku wniosku o przyznanie dodatku mieszkaniowego złożonego nie później niż po upływie 30dni od dnia zakończenia obowiązywania stanu zagrożenia epidemicznego albo stanu epidemii, ogłoszonych z powodu COVID-19....czyli gdy zakonczy sie epidemia od dnia zakonczenia liczymy 30 dni...pozniej juz nie mozna z data wsteczna...ja tak rozumiemULAK pisze: 03 lis 2020, 11:20 Witam, co sądzicie o komentarzach w LEX Pana Michała Bochenka i Pani Barbary Matysik którzy jednoznacznie w swoich opiniach prawnych wskazują, iż możliwość przyznania dodatku mieszkaniowego z mocą wsteczną obejmuje t y l k o wnioski złożone w terminie 30dni od dnia zakończenia obowiązywania stanu epidemii(M.Bochenek)toż same twierdzenie B.Matysik ograniczenie czasowe tylko wnioski złożone w terminie 30 dni od dnia zakończenia obowiązywania epidemii co wynika z faktu że osoby z powodu ograniczeń w przemieszczaniu się nie mogły złożyć wniosku w czasie obowiązywania pandemii!!!
Wydaje mi się że umknęło im bardzo istotne w tej kwestii dookreślenie terminu NIE PÓŹNIEJ NIŻ CZYLI WG MNIE WCZEŚNIEJ MOGĄ !!! A co Wy o tym sądzicie???
-
- Stażysta
- Kontakt:
Ja sądzę że mogą się już ubiegać bo myślę że umknęło Ci bardzo istotne w tej kwestii dookreślenie terminu NIE PÓŹNIEJ NIŻ!!!! CZYLI WG MNIE WCZEŚNIEJ MOGĄ !!! Bo w tym art. określona jest tylko data końcowa kiedy to uprawnienie nie może już być realizowane.
A prawda gdzie?

A prawda gdzie?

Oprócz Dodatki wstecz czy możemy już teraz przyjmować wnioski!? - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
SPUTNIK - potrzebuję pomocy
osoba niezameldowana - nalezy sie?
i co dalej ?
Osoba wynajmująca dom jednorodzinny
program
Dopłata 1500
dochód z działalności gospodarczej
Umowa najmu
Dodatek mieszkaniowy a najem
tytuł prawny
uregulowanie zaległości
Umowa użyczenia