program

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
:-)
VIP
Zajmuję się: DM, DE
Kontakt:

program

Post autor: :-) »

Czy w programie sygnity...mogę osobę zarejestrować bez podania peselu?
Krwawa
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: program

Post autor: Krwawa »

Nie wiem, bo nie używałam tego programu, ale prawidłowo złożony wniosek wymaga podania PESELu, więc... czemu go nie masz? :)
VIP
Kontakt:

Krwawa pisze: 07 lis 2020, 5:43 Nie wiem, bo nie używałam tego programu, ale prawidłowo złożony wniosek wymaga podania PESELu, więc... czemu go nie masz? :)
bo nie był mi potrzebny:) na wniosku o przyznanie dodatku mieszkaniowego nie ma mowy o peselu...a jedynie dacie urodzenia...dlatego pytam. W obecnym programie ktory mam nie ma koniecznosci podawania peselu. A i ostatnio ktos mi powiedzial,ze nie moge zmieniac nic we wniosku i deklaracji bo to wzor rozporzadzenia
Krwawa
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Krwawa »

Ja miałam mocno pozmieniany wniosek (dla wygody) i nikt się nigdy nie czepiał. Chociaż wiadomo, że jedni się nie będą czepiać, a inni będą. ;)
VIP
Kontakt:

Krwawa pisze: 09 lis 2020, 10:37 Ja miałam mocno pozmieniany wniosek (dla wygody) i nikt się nigdy nie czepiał. Chociaż wiadomo, że jedni się nie będą czepiać, a inni będą. ;)
taaaa....czepiała się pani z audytu...
beatab
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: beatab »

:-) pisze: 09 lis 2020, 9:22
Krwawa pisze: 07 lis 2020, 5:43 Nie wiem, bo nie używałam tego programu, ale prawidłowo złożony wniosek wymaga podania PESELu, więc... czemu go nie masz? :)
bo nie był mi potrzebny:) na wniosku o przyznanie dodatku mieszkaniowego nie ma mowy o peselu...a jedynie dacie urodzenia...dlatego pytam. W obecnym programie ktory mam nie ma koniecznosci podawania peselu. A i ostatnio ktos mi powiedzial,ze nie moge zmieniac nic we wniosku i deklaracji bo to wzor rozporzadzenia
zgodnie z rozporządzeniem powinno mieć PESEL;!!! ale jeżeli nie masz a wcześniej ta osoba występowała już w sygnicie to po nazwisku znajdziesz i skopiujesz
VIP
Kontakt:

beatab pisze: 10 lis 2020, 10:57
:-) pisze: 09 lis 2020, 9:22
zgodnie z rozporządzeniem powinno mieć PESEL;!!! ale jeżeli nie masz a wcześniej ta osoba występowała już w sygnicie to po nazwisku znajdziesz i skopiujesz
Powiedz proszę, gdzie w Rozporządzeniu...wzór wniosku...jest widoczny pesel...bo ja tylko widzę datę urodzenia :shock: może coś przeoczyłam?
Maxima
VIP
Zajmuję się: DM DE
Kontakt:

Post autor: Maxima »

:-) pisze: 06 lis 2020, 11:26 Czy w programie sygnity...mogę osobę zarejestrować bez podania peselu?
Nie ma obowiązku podawać PESEL. Wystarczy data urodzenia. W parametrach systemu można zaznaczyć czy system będzie wymagał podania PESEL, czy też nie.
VIP
Kontakt:

Maxima pisze: 10 lis 2020, 15:22
:-) pisze: 06 lis 2020, 11:26 Czy w programie sygnity...mogę osobę zarejestrować bez podania peselu?
Nie ma obowiązku podawać PESEL. Wystarczy data urodzenia. W parametrach systemu można zaznaczyć czy system będzie wymagał podania PESEL, czy też nie.
Dziękuję :) już myślałam,że cos przeoczyłam ...
ODPOWIEDZ