Tytuł prawny do lokalu ma 5-oro rodzeństwa (spadek po rodzicach). O dodatek złożyło wniosek tylko jedno z nich, pisząc oświadczenie że dwoje rodzeństwa mieszka poza granicami, a z dwojgiem nie ma kontaktu.
Co dalej z tym zrobić? Pismo o uzupełnienie - bo chyba osoba która złozyła wniosek powinna zarzeć umowy najmu z pozostałym rodzeństwem? Czy decyzja odmowna? Pomocy. Jaka podstawa do pisma i decyzji? Może wzór pisma?
tytuł prawny
-
- Praktykant
- Zajmuję się: świadczenia
- Kontakt:
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: tytuł prawny
Trudna sprawa. Prawdę mówiąc przy tylu współwłaścicielach powinna być jakaś umowa użyczenia i określenie, że pan ubiegający się zamieszkuje i ponosi całość wydatków.
No chyba, że zgadzamy się na oświadczenie wnioskodawcy, że płaci za wszystko on, mieszka na całości i tak dalej. Sama nie wiem. :/ Trochę krzywe. Fajnie byłoby się dowiedzieć np. u zarządcy, czy tylko wnioskodawca opłaca, czy pozostała czwórka też, bo wtedy to już taki układ absolutnie odpada.
No chyba, że zgadzamy się na oświadczenie wnioskodawcy, że płaci za wszystko on, mieszka na całości i tak dalej. Sama nie wiem. :/ Trochę krzywe. Fajnie byłoby się dowiedzieć np. u zarządcy, czy tylko wnioskodawca opłaca, czy pozostała czwórka też, bo wtedy to już taki układ absolutnie odpada.
Oprócz tytuł prawny - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
i co dalej ?
Osoba wynajmująca dom jednorodzinny
program
Dopłata 1500
dochód z działalności gospodarczej
Umowa najmu
Dodatki wstecz czy możemy już teraz przyjmować wnioski!?
Dodatek mieszkaniowy a najem
uregulowanie zaległości
Umowa użyczenia
Czy dobrze wyliczyłam 1 kwh
socjalne a dm?
podział powierzchni?
dodatek z tytułu rozpoczęcia roku szkolnego
Faktura za energie elektryczna
pomocy