Witam wszystkiech! Mam pytanie, otóż w tym roku przysługuje mi dodatkowy urlop wypoczynkowy 10 dni, ale mogę otrzymać go dopiero od listopada (ponieważ w roku 2016 brałam go w listopadzie i teraz dwa lata upływa w listopadzie)i interesuje mnie czy jest możliwość wykorzystania go szybciej ponieważ w listopadzie będę już na macierzyńskim. proszę o odpowiedzi
U nas jest tak samo- niestety. Wszystko zależy od kierownika- niestety. Interpretacja przepisów w tej sprawie na MPiPS i WPS- też niestety na niekorzyść dla nas. Nawet pisałem o w tej sprawie do MPiPS powołując się m.in. na to by była możliwość wykorzystywania urlopu w okresie urlopowym a nie w październiku czy np. listopadzie. Otrzymałem bzdurne pismo, które w niczym mi nie pomogło. Więc jeśli masz kierownika, który liczy co do dnia to przykro mi bardzo.
dziękuję za informacje, czytam i czytam na necie ale wszystko na niekorzyść. Wyczytałam że można wnioskować o ekwiwalent za nie wykorzystany urlop, ale nie chce drażnić kierownika czytam też, że nie wykorzystany przechodzi na drugi rok, ale wszędzie piszą inaczej