dodawanie do BIG sygnity
dodawanie do BIG sygnity
Po usunięciu rekordu - jednego z dłużników z powodu ostrzeżenia, że dłużnik posiada zadłużenie krótsze niż 6 miesięcy (jednak jego zadłużenie jest od 2012 r.) - dłużnik nie chce wskoczyć do listy zawartości przesyłu dla BIG. Osoba ma ustawioną opcję 'Czy wysyłać do BIG' na TAK. Nie wiem dlaczego nie może wskoczyć na listę do przesyłu razem ze wszystkimi dłużnikami. Miał ktoś podobną sytuację lub wie w czym tkwi problem?
Re: dodawanie do BIG sygnity
Tak, płacił, ostatnio nawet w czerwcu, niewiele. Ale czy to ma wpływ?
Ma wpływ, i nie wiem jak Ci to wytłumaczyć, ale spróbuję.
Płacimy FA np. od grudnia 2014 r. powiedzmy po 200 zł. Teretycznie w czerwcu 2015 jest 6 miesięcy. Ale jak gość wpłacił powiedzmy 200 zł to 6 miesięczne zadłuzenie bedzie dopiero w lipcu.
Płacimy FA np. od grudnia 2014 r. powiedzmy po 200 zł. Teretycznie w czerwcu 2015 jest 6 miesięcy. Ale jak gość wpłacił powiedzmy 200 zł to 6 miesięczne zadłuzenie bedzie dopiero w lipcu.
Wszystko ok - to rozumiem, tylko się zastanawiam, czy wpłata w wysokości 60,67 zł z dnia 05.06.2015 r. może mieć wpływ zwłaszcza, że w programie zakwalifikowano to na poczet zaległości z dnia 19-12-2012 r., a wysokość alimentów to 450,00 zł m-c. Były też inne wpłaty, które ciągną się od 10.2014 r. Czy dlatego nie można tego dłużnika wciągnąć na listę do przesyłu do BIG? Inni dłużnicy również mają regularne wpłaty np. wod stycznia do maja i są na tej liście. Wcześniej wprowadzaliśmy to ręcznie na str www, dopiero teraz mamy to ustawione w programie.
moim zdaniem coś nie tak jest w programie, ponieważ mówimy o 6-ściu m-cach zadłużenia a nie o kwocie (jeśli jest nawet 1 zł długu przez sześć m-cy tzn., że dłużnik powinien być zgłoszony. Co o tym sądzicie??
Ja się zgadzam, tylko program coś szwankuje i nie wciąga tego dłużnika na listę. I właśnie stąd moje pytanie, co może być tego powodem. Zadłużenie ma trwające dłużej niż 6 m-cy, 'Czy wysyłać do BIG' na TAK, także powinien wskoczyć na listę do przesyłu. Może wiecie co jeszcze należy sprawdzić bądź przestawić w programie żeby się tam znalazł?
Oprócz dodawanie do BIG sygnity - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
usunięcie tw w sygnity
zapytanie
TW błąd
kurator
Szkolenie z egzekucji
zabranie prawa jazdy
Gdy ściągnięte odsetki przekraczają ....
jak robicie?
Decyzja zmieniająca decyzję o zwrocie dla dłużnika
wycofanie TW
spłata z US
Ki diabeł?
Elmer i inni zerknijcie!
UP dla dłuznika
umorzenie
zaświadczenie o bez.