dofinansowanie - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 17 cze 2010, 13:37

czy można dofinansować dzieciom na kolonii nocleg i wyżywienie?
~anka

Napisano: 17 cze 2010, 15:21

kto te kolonie organizuje?
macie w programie na ten rok jakiś zapis?
~xyz

Napisano: 17 cze 2010, 15:44

można, jeżeli są to kolonie z programem profilaktycznym, a ich adresatem są dzieci z rodzin zagrożonych; to jest nasza praktyka.
~dorota

Napisano: 18 cze 2010, 13:06

mało precyzyjne jest pytanie anny
na jakich zasadach miałoby to być dofinansowanie?
kasa do ręki dla rodziców,czy dla organizatora?
kto jest organizatorem? jakaś firma czy organizacja pozarządowa?
jak organizacja pozarządowa,to powinien być otwarty konkurs i dotacja
~xyz

Napisano: 21 cze 2010, 13:28

organizatorem jest parafia, i właśnie mieliśmy problem, bo oni zgłosili ofertę na realizację zadania. a my nie ogłaszaliśmy konkursu. wreszcie po konsultacji ze skarbnikiem stanęło na dofinansowaniu, czyli dzieci jadą na kolonię, (oczywiście będzie tam realizowany program profilaktyczny) a potem przynoszą nam rachunki i my (ops) je płacimy. dlatego moje pytanie czy te rachunki mogą być za np. noclegi i wyżywienie.
~anka

Napisano: 21 cze 2010, 22:06

a macie uchwalony roczny program współpracy z organizacjami pozarządowymi itd. w urzędzie?
~xyz

Napisano: 22 cze 2010, 12:54

w programie rozwiązywani pr alk na ten rok mamy jako realizatorów programy wpisanych mi. n. organizacje pozarządowe.
~anka

Napisano: 22 cze 2010, 16:20

to nic, jeżeli wspieracie finansowo podmioty wymienione w ustawie pożytku publicznego (organizacje oczywiście, ale i kościoły też), to niezależnie od zapisów w programie obowiązuje was tryb konkursowy i jeszcze roczny program w wspoółpracy z organizacjami pozarządowymi, który jest odrębną uchwałą; jakiś czas temu to przerabiałam. Uważaj, bo pójście na skróty może oznaczać ominięcie przepisów. a to już dyscyplina budżetowa:(
~dorota

Napisano: 23 cze 2010, 10:51

dorota ujęła to idealnie....
~xyz

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x