zespoły interdyscyplinarne - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 4    [ Posty: 40 ]

Napisano: 28 cze 2010, 17:49

Od sierpnia wchodzi w życie ustawa o konieczności powoływania zespołów interdyscyplinarnych, w skład których będą wchodzili m.in. pracownicy socjalni oraz członkowie GKRPA. Podobno szkolenia członków zespołów będą mogły być finansowane z tzw. pieniędzy \"alkoholowych\". Jak jest u Was ?
~szer

Napisano: 29 cze 2010, 0:16

U nas nic się nie mówi o powoływaniu zesoiłów interdyscyplinarnych
~x

Napisano: 29 cze 2010, 12:28

u nas jest powołany zespół interdyscyplinarny przy ops i nikogo z GPRPA tam nie ma
~alo

Napisano: 29 cze 2010, 14:47

U nas zespół dopiero się \"rodzi\" i to w bólach. Chcę przeszkolić potencjalnych członków zespołu i finansuję to z \"alkoholówki\". W skład zespołu będą wchodzić poza członkami GKRPA, pracownicy socjalni, policjanci,pedagodzy, pielęgniarki środowiskowe, może strażnicy miejscy. Oczywiście, ZI będzie działał przy OPS.
I jak dobrze rozumiem, za udział w pracy Zespołu nie otrzymamy dodatkowego wynagrodzenia? Wszystko to w zakresie obowiązków naszych służb, prawda?
~A.K.

Napisano: 01 lip 2010, 17:18

A czy ktoś się zajmuje ŚDS??
~Ewa

Napisano: 05 lip 2010, 9:42

a może ktoś ma uchwałę o powołaniu zespołu [email protected]
~basia

Napisano: 05 lip 2010, 16:10

tak, 1 sierpnia wchodzi w życie nowa ustawa i nowe zadania dla gmin. Dochodzi trzeci program, który musi uchwalić rada gminy, wójt/burmistrz/prezydent musi powołać zespół interdyscyplinarny, którego skład określa literalnie ustawa. Jego członkowie będą wykonywać swoje zadania ,, w ramach obowiązków służbowych\'\', co oznacza, że bez wynagrodzenia. A, i od strony technicznej i organizacyjnej zespół zabezpiecza ops. Co do pokrycia kosztów szkoleń nt. ,,przemocy\'\' (szeroko rozumianej), oczywiście, że można śmiało korzystać z ,,korkowych\'\'. No, oczywiście jeżeli tego rodzaju wydatek macie zapisany w gminnym programie na ten rok:)
~dorota

Napisano: 29 wrz 2010, 12:45

Mam pytanie czy jako pracownik socjalny musze brać udział w takim zespole?Bo mój zakres obowiązków już mnie przytłoczył:(
~Patrycja24

Napisano: 30 wrz 2010, 13:32

zgodnie z ustawą, w skład zespołu muszą wchodzić pracownicy pomocy społecznej. Jreżeli jest to zespół strategiczny, to nie musi być nim pracownik socjalny (może np. kierownik), ale jeśli chodzi o zespoły zadaniowe, to pracownik socjalny jest niezbędny!
~dorota

Napisano: 17 gru 2010, 11:06

ale jeden pracownik na cały rejon działania, czy pracownik socjalny z rejonu swojego działania???
~Kali

Strona 1 z 4    [ Posty: 40 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x