dokumenty do DPS

Wybrane tematy:
odpłatność za DPS - żyjące dzieci i wnuki Odpłatność za DPS sposób nalicznia świadczenie ratownicze- mieszkaniec DPS Ustalenie odpłatności DPS - stare zasady Decyzja OPS mam płacić a z czego mam żyć Wywiady alimentacyjne u dzieci
ODPOWIEDZ
~Iza

dokumenty do DPS

Post autor: ~Iza »

otrzymałam komplet dokumentów z ops-u celem umieszczenia klientki! Pytanie czy w pcprze zostają oryginalny komplet a dps dostaje kserokopię czy odwrotnie? na jakiej podstawie
~mikka

Re: dokumenty do DPS

Post autor: ~mikka »

Ja otrzymuje potwierdzone przez pcpr kopie oryginały zostają u nich bo oni wydaja decyzje o umieszczeniu ja nie wydaje żadnej decyzji , nie wiem dlaczego ale tak praktykujemy
~iwona

Post autor: ~iwona »

A nasz DPS dostaje z PCPR oryginał dokumentów.
Przecież MOPS który kompletuje dokumentację również przesyła oryginały do dalszego postępowania admin.
Przepisy myślę że KPA
~Maciek

Post autor: ~Maciek »

Ja sobie zostawiam kopie decyzji kierującej, kopie postanowienia sądu (jeżeli jest bez zgody ) czy od widzimi się jakis inny dokument ale również w kopii. Oryginały idą do DPS ...na co mi to wszystko ?
~wera

Post autor: ~wera »

oryginły do DPS, przecież tam przebywać będzie klient i jego dokumenty tam będą kontrolować np Urzęd Wojewódzki
~Iza

Post autor: ~Iza »

dobrze tylko na jakiej podstawie, bo tak ma być? co to za wytłumaczenie???
~ona

Post autor: ~ona »

oryginały dokumentów szły do dps praktycznie od zawsze i z każdego regionu Polski. To ostatnio jakoś się porobiło, że często trafiają kopie a opsy nie rozumieją dlaczego upieramy sę przy oryginałach. Tak może to szło zwyczajowo, bo pracuję w dpsie wiele lat i przepisu na to nie znam.Wydawalo się to zawsze oczywiste.
ODPOWIEDZ