dokumenty do DPS
dokumenty do DPS
otrzymałam komplet dokumentów z ops-u celem umieszczenia klientki! Pytanie czy w pcprze zostają oryginalny komplet a dps dostaje kserokopię czy odwrotnie? na jakiej podstawie
Re: dokumenty do DPS
Ja otrzymuje potwierdzone przez pcpr kopie oryginały zostają u nich bo oni wydaja decyzje o umieszczeniu ja nie wydaje żadnej decyzji , nie wiem dlaczego ale tak praktykujemy
A nasz DPS dostaje z PCPR oryginał dokumentów.
Przecież MOPS który kompletuje dokumentację również przesyła oryginały do dalszego postępowania admin.
Przepisy myślę że KPA
Przecież MOPS który kompletuje dokumentację również przesyła oryginały do dalszego postępowania admin.
Przepisy myślę że KPA
Ja sobie zostawiam kopie decyzji kierującej, kopie postanowienia sądu (jeżeli jest bez zgody ) czy od widzimi się jakis inny dokument ale również w kopii. Oryginały idą do DPS ...na co mi to wszystko ?
oryginły do DPS, przecież tam przebywać będzie klient i jego dokumenty tam będą kontrolować np Urzęd Wojewódzki
dobrze tylko na jakiej podstawie, bo tak ma być? co to za wytłumaczenie???
oryginały dokumentów szły do dps praktycznie od zawsze i z każdego regionu Polski. To ostatnio jakoś się porobiło, że często trafiają kopie a opsy nie rozumieją dlaczego upieramy sę przy oryginałach. Tak może to szło zwyczajowo, bo pracuję w dpsie wiele lat i przepisu na to nie znam.Wydawalo się to zawsze oczywiste.
Oprócz dokumenty do DPS - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze przeczytaj również:
Błagam o pomoc finansową
deczyja
opłata za dps
alimentacja u osób zobowiązanych
odmowa przyjęcia do dps
wywiad alimentacyjny u rodzeństwa
promocyjną ofertę druków dla DPS
Aktualizacja wyw. środow. przed przyjęciem do DPS
Zwrot za pobyt poza dps
ra
Wniosek do sądu w sprawie DPS
stare zasady