Witam
Jakich dokumentów żądacie przy składaniu wniosku? Czy dołączacie je do wniosku, czy tylko są do naszego wglądu? Ja mam 3 wnioski i ani jednego dokumentu, te wszystkie osoby mam w świadczeniach rodzinnych........
Dokumenty do KDR
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Dokumenty do KDR
Dokumentów mamy nie zbierać, od osób które mamy w SR, wymagamy tylko brakujących, czyli np zaświadczeń, jeżeli są potrzebne
Dzięki, czyli np. zaświadczenie ze szkoły średniej dla dziecka w wieku powyżej 18 rż.? A co z osobami których nie mam w świadczeniach rodzinnych? I jeszcze jedno pytanie...Czy wasz program wygasa po 10 minutach, bo mój nie
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Aga2014 pisze:Dzięki, czyli np. zaświadczenie ze szkoły średniej dla dziecka w wieku powyżej 18 rż.? A co z osobami których nie mam w świadczeniach rodzinnych? I jeszcze jedno pytanie...Czy wasz program wygasa po 10 minutach, bo mój nie
Zgłaszałem ten problem do HD na początku i chyba teraz jest ustawione już na 80 minut.
Co do osób których nie mamy to muszą dostarczyć do wglądu dokumentu według rozporządzenia, ale powiem szczerze, ze robimy kopie i na razie zostawiamy najwyżej zniszczy (ponieważ czasami jest problem,żeby odczyta to co na wnioskach wpisali)

Oprócz Dokumenty do KDR - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
wiek a karta
KDR - prowadzenie odpowiedniej dokumentacji
W którym miejscu we wniosku wpisujemy orzeczenie o niepełnos
podręcznik uzytkownika
KDR Dowód osobisty
Jak mogę zmodyfikować dane we wniosku o KRD?
RDR Rodzina zastępcza...
jak wygląda informacja po wydaniu karty
sprawozdanie
KDR
Co zrobić
decyzja KDR
Do kiedy ważność karty?
Zapomniałam
Odebrane Karty
czy dobrze wypełnili mi wniosek