Do kiedy ważność karty?
Do kiedy ważność karty?
Dziecko ma 17 lat. Data ukończenia szkoły czerwiec 2016. Do kiedy dać ważnośc karty?
Re: Do kiedy ważność karty?
W tej sytuacji zaświadczenie do wglądu i trzeba wpisać datę jaka będzie na tym zaświadczeniu. Gdy dziecko pójdzie dalej to przedłużenie karty oczywiście zaświadczenie z uczelni do wglądu.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ale powiedzcie mi jedno, na jakiej podstawie data ukończenia szkoły to czerwiec 2016?
przecież o tym mówi ustawa o systemie oświaty , art. 63 że w każdej placówce rok szkolny rozpoczyna się z dniem 1 września a kończy 31 sierpnia i moim zdaniem do tego czasu uczeń, ma "status ucznia" i do tej daty szkoły powinny wystawiać zaświadczenie
przecież o tym mówi ustawa o systemie oświaty , art. 63 że w każdej placówce rok szkolny rozpoczyna się z dniem 1 września a kończy 31 sierpnia i moim zdaniem do tego czasu uczeń, ma "status ucznia" i do tej daty szkoły powinny wystawiać zaświadczenie
jeżeli dziecko ma 17 lat karta ma wazność do ukończenia przez nie 18 roku życia i żadne zaświadczenia ze szkoły nie sa potrzebne. zaświadczenie ze szkoły i termin planowanego ukończenia nauki interesuje nas tylko w wypadku dzieci powyżej 18. r.ż.
Tak. W sytuacji gdy dziecko nie ma jeszcze 18 lat po wpisaniu peselu system automatycznie nadaje datę ważności karty. Po ukończeniu 18 lat zaświadczenia do wglądu zgodnie z rozporządzeniem i informatorem.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Sorki nie doczytałem do końca, rzeczywiście mi chodzi o przypadek dziecka powyżej 18 roku życia, i wiel szkół dziwnie wystawia zaświadczenia dotyczące maturzystów, co o tym sądzicie tak jak napisałem
Jaki date według Was szkoły powinny wpisywać na zaświadczeniu? moim zdaniem jest to zawsze 31 sierpień i tylko rok sie zmienia?
Jaki date według Was szkoły powinny wpisywać na zaświadczeniu? moim zdaniem jest to zawsze 31 sierpień i tylko rok sie zmienia?
do konca roku w szkolnego przyznaje się w kotrym planowane jest ukonczenie nauki.
czyli 31.08.2014 niby pogmatwane

-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Tez tak uważam na podstawie art.63 ustawy o systemie oświaty, a mamy szkole która dla maturzystów na zaświadczeniu wpisuję datę 25 kwietnia i dla rodziny karta już się nie należny bo maja tylko 2 dzieci, które się ucza1986 pisze:do konca roku w szkolnego przyznaje się w kotrym planowane jest ukonczenie nauki.

też uważam, że powinno być 31.08 i w takiej sytuacji powinnaś wyslać osobe z powrotem do szkoły, żeby błąd na zaświadczeniu poprawili, możesz podpowiedziec osobie na jaki art i której ustawy ma sie powołac w szkole
hmm ukonczenie nauki w szkole --------- moze i 25.04.2014 ale jesli napisali ukonczenie roku szkolnego
rok szkolny to 31.08.2014
w zaswiadczeniach czesto pisza ukonczenie nauki
rok szkolny to 31.08.2014
w zaswiadczeniach czesto pisza ukonczenie nauki
Oprócz Do kiedy ważność karty? - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
Jak mogę zmodyfikować dane we wniosku o KRD?
RDR Rodzina zastępcza...
jak wygląda informacja po wydaniu karty
Dokumenty do KDR
sprawozdanie
KDR
Co zrobić
decyzja KDR
Zapomniałam
Odebrane Karty
czy dobrze wypełnili mi wniosek
Zdjęcia
KDR bład w imieniu