donos sąsiada - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 03 lut 2015, 10:36

Witam
proszę o podpowiedź co zrobić. dodatek mieszkaniowy został przyznany na 4 osoby (ostatnia wypłata w lutym 2015 r.) do urzędu wpływa pismo sąsiadki informujące o przebywaniu w lokalu 5 osób (osoba ta ponoć przebywa od 2013 r.). Zastanawiam się czy wszczynać postępowanie wyjaśniające, czy wstrzymywać dodatek.
DM1

Napisano: 03 lut 2015, 10:43

Pytanie czy ta sąsiadka która napisała donos podpisała się pod nim czy to jest anonim, jeżeli anonim to nic nie robisz (choć ja bym o to zapytała przy składaniu nowego wniosku przez tą osobę), jeżeli jest podpisana to wtedy postępowanie wyjaśniające
ruda marchewka

Napisano: 03 lut 2015, 14:56

Donos jest podpisany ;) z informacją do administratora
RM1

Napisano: 03 lut 2015, 20:30

Spokojnie.
Niezależnie od takich czy innych pomysłów i podpowiedzi trzeba pamiętać o przepisach ustawy, zaś z przepisu jasno wynika, że ilość osób przebywających może nie mieć ŻADNEGO znaczenia przy dodatku mieszkaniowym. JASNE?

Dobry przykład akurat jest na równoległym wątku, gdzie z braku osób usilnie szuka się rozwiązania i kombinuje. Czyż można w takim przypadku uważać, że gdy pójdziemy tam w parę osób i poprzebywamy troszkę, a choćby dłużej, to uratujemy dodatek??? To byłby prosty sposób na obejście pojecia powierzchni normatywnej i paru przepisów prawa :mrgreen: a jakoś na poważnie nie udaje się zupełnie.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 25 lut 2015, 10:04

Na podstawie którego przepisu wszczynacie postępowanie wyjaśniające?
Gość

Napisano: 25 lut 2015, 11:02

Ja wszczynałam x

POSTANOWIENIE
Burmistrz Miasta ..............., działając z urzędu,
na podstawie art. 145 § 1 pkt 5 oraz art. 149 § 1 i art. 150 § 1, Kodeksu postępowania administracyjnego, w zw. z art. 7 ust. 1 oraz art. 3 ust. 3 i art. 16 ustawy z dnia 21.06.2001 r. o dodatkach mieszkaniowych (Dz. U. Nr 71 poz. 734),
DM1

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x