Witam,
mam pytanie kobietka złożyła mi podanie bym uchyliła jej decyzję w związku z faktem, że wyprowadziła się z mieszkania na który pobierała DM. Na jaki artykuł mam się powołać z ustawy. Proszę o pomoc:)
Jeśli ktoś opuścił całkiem mieszkanie i nie musi płacić (moim zdaniem to istotne), to dodatek jest po prostu bezprzedmiotowy, niepotrzebny, bezsensowny, nie płacimy i tyle. Dla zwykłego porządku ten fakt wypada to zwyczajowo POTWIERDZIĆ. Czynność „wygaszania” kojarzy mi się z wolą kreowania, tworzenia stanu.
Przy okazji pamiętajmy, ze samo zakończenie ani bezprzedmiotowość nie wystarcza! Przepis stawia jeszcze obowiązek pomyślenia: o stosownym przepisie (znacie taki??? ) albo o interesie strony (nie chce pieniędzy??? ) albo o interesie społecznym.
W interesie społecznym upominam się - nie od dziś. Jak grochem o ścianę.
noooooo pewnie " nie płacimy i tyle ..."
PCW powiedział (dodam: co wiedział) , a skoro powiedział wszyscy uznają to jako dogmat,
myślę, że to "ABSOLUTNIE..." rozwiązuje temat raz na zawsze ...
ps. PCW weźmie do ręki komentarz do KPA i poczyta zanim cokolwiek napisze
Droga/i brodafi oraz inni. Tamto ABSOLUTNIE było retoryczną prowokacją. Proszę uważniej przeczytać moje wpisy, a potem ewentualnie wskazać konkretne rozbieżności z przepisami.