uchylenie - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 03 lut 2015, 13:13

Witam,
mam pytanie kobietka złożyła mi podanie bym uchyliła jej decyzję w związku z faktem, że wyprowadziła się z mieszkania na który pobierała DM. Na jaki artykuł mam się powołać z ustawy. Proszę o pomoc:)
Patka

Napisano: 03 lut 2015, 14:35

jeżeli zmieniła adres zamieszkania w trakcie trwania dodatku to decyzję należy wygasić a nie uchylić . art. 162 par. 1 pkt 1 Kpa
brodafix

Napisano: 03 lut 2015, 15:14

Dziękuje za informacje:)
Patka

Napisano: 03 lut 2015, 21:16

ABSOLUTNIE NIE WYGASZAĆ NIE MACIE TAKIEGO PRAWA

Jeśli ktoś opuścił całkiem mieszkanie i nie musi płacić (moim zdaniem to istotne), to dodatek jest po prostu bezprzedmiotowy, niepotrzebny, bezsensowny, nie płacimy i tyle. Dla zwykłego porządku ten fakt wypada to zwyczajowo POTWIERDZIĆ. Czynność „wygaszania” kojarzy mi się z wolą kreowania, tworzenia stanu.

Przy okazji pamiętajmy, ze samo zakończenie ani bezprzedmiotowość nie wystarcza! Przepis stawia jeszcze obowiązek pomyślenia: o stosownym przepisie (znacie taki??? :mrgreen: ) albo o interesie strony (nie chce pieniędzy??? :lol: ) albo o interesie społecznym.

W interesie społecznym upominam się - nie od dziś. Jak grochem o ścianę.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 04 lut 2015, 9:58

oczywiście, że wygaśnięcie bo decyzja stała się bezprzedmiotowa
zek1

Napisano: 04 lut 2015, 22:33

No i wychodzi właściwie jak w znanym porzekadle: pop swoje, a czort swoje :(
PCW
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 10 lut 2015, 9:10

noooooo pewnie :-) " nie płacimy i tyle ..."
PCW powiedział (dodam: co wiedział) , a skoro powiedział wszyscy uznają to jako dogmat,
myślę, że to "ABSOLUTNIE..." rozwiązuje temat raz na zawsze ...
ps. PCW weźmie do ręki komentarz do KPA i poczyta zanim cokolwiek napisze
brodafi

Napisano: 10 lut 2015, 20:25

Droga/i brodafi oraz inni. Tamto ABSOLUTNIE było retoryczną prowokacją. Proszę uważniej przeczytać moje wpisy, a potem ewentualnie wskazać konkretne rozbieżności z przepisami.
PCW
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 16 lut 2015, 14:52

może ktoś podać wzór decyzji wygaszającej w związku z wyprowadzką.
kpw

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem