facetka ma przyznany dodatek od listopada do kwietnia 2015r. w decyzji ma zapis iż kwote 150zł wypłacać na jej konto a 40zł na konto zarządcy domu. dziś przyszła i napisała oświadczenie że całość dodatku ma iść na jej konto, czy ja musze zmienić jej decyzję czy po prostu płacić????
Zgodnie z art. 8 dodatek mieszkaniowy wypłaca się zarządcy domu lub osobie uprawnionej do pobierani należności za lokal mieszkalny. Wiec wg mnie nie możesz całego dodatku wypłacić wnioskodawcy tj dodatek+ryczałt. Wnioskodawca może otrzymać tylko ryczałt.
czyli jak ja mam jej to zrobić w styczniu wpłaciłam za nią do zarządcy wiec oni jej to zwrócili wieć zmieniłam jej i całość idzie na jej konto ja już nie wiem co zrobić w takiej sprawie
Oby większych bied nie było.
Powinno być jak radzą inni: ryczałt zgodnie z dyspozycją wnioskodawcy, reszta na rachunek zarządcy. Tak należałoby trzymać niezależnie od obecnych próśb.
Jeśli jednak już ulegliście, to tak niech już zostanie, nie wypada trzepotać się i odkręcać.
a więć was proszę jak to będzie, kobieta nie płaci czynszu od stycznia, więc ja jej płacę tylko ryczałt a reszta pieniędzy gdzie ma iść .
wyliczcie ile ma ryczłtu:
rodzina 4 opsobowa
1 kwh 0,6092
dochód z 3 miesięcy 875,08zł
wydatki 51,41 zł
brak w.w 48,74zł
brak c.c 128,54
brak gazu 9,75 zł
% 12 % 105,01
dodatek wynosi 133,40zł
proszę pomóżcie mi wyliczyć ryczałt dla wnioskodawcy, i dodatek dla zarządcy, ale komu ja mam przesłać tą kase bo nie wiem już ...............................