dostaliśta pińcet i wystarczy wam na lata - HYdE PaRK

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]

Napisano: 09 maja 2017, 14:57

Rozumiem 6i9. Czyli dla wielu kobiet bycie matką staje się źródłem utrzymania i jedyną interesującą ich karierą. Motywujące.
Ale Ty nie rozumiesz tego,że można założyć rodzinę, wychowywać dzieci i nie korzystać z pomocy społecznej. Mało tego, problemy które pojawią się w rodzinie można rozwiązać >bez kasy z pomocy społecznej>. Społeczność Maorysów już to wiedziała.
[Anioł*]

Napisano: 09 maja 2017, 14:59

Tak bo bycie MATKĄ- prawdziwą kochająca mającą czas dla dzieci jest sztuką i mów co chcesz podziwiam takie kobiety
6i9
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 mar 2016, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 09 maja 2017, 15:03

Podsumowując zaczynajmy żyć jak Maorysi.
To ja idę do domu i jakąś dzidę muszę sobie wystrugać :D
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 09 maja 2017, 15:10

Korzystać z pomocy społecznej,(bo o tym mówimy), wychowywać dzieci, nie pracować, poświęcać im czas to żadna sztuka. Bułka z masłem.
[Anioł*]

Napisano: 09 maja 2017, 15:16

Masz dziecko?
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 09 maja 2017, 15:20

a Ty?

ps. od kulutury Maorysów wywodzi się znana metoda pracy z rodziną.
[Anioł*]

Napisano: 09 maja 2017, 15:23

Więc nie masz.
To jak możesz tak pisać:
[Anioł*] pisze:wychowywać dzieci, nie pracować, poświęcać im czas to żadna sztuka. Bułka z masłem.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 09 maja 2017, 15:31

Czyli jak będzisz miał dzieci to pogadamy. Ja mam.

ps. jest zasada,że jeśli przywołujemy cytaty to muszą być wierne w treści. Ty nie zachowałeś tej zasady.
[Anioł*]

Napisano: 09 maja 2017, 16:19

Pewna pani strasznie oplotkowywała swoją sąsiadkę, że ta romansuje z listonoszem. Aż pewnego razu rower listonosza przestał całą noc pod jej oknem. Od tego momentu przestała plotkować.
Rozumiem, że pani która tak bardzo oburza się na ludzi pobierających zasiłki zrezygnowała z pobierania świadczeń rodzinnych i 500+. Z całą pewnością tak zrobiła, takie są jej zasady, że uważa socjal za zło więc do ręki tego nie weźmie.

Proszę nie zapominać o Szwecji w swoich rozważaniach na temat państwa opiekuńczego. Szwecja ma się dobrze, no może poza tą sytuacją z muzułmanami. Tylko, że to jeszcze im czkawką odbije się za kilka, co najwyżej kilkanaście lat. I to potężną. Kobiety islamskie nie pracują, żyją z zasiłków i rodzą kilkakrotnie więcej dzieci od wygodnych białych kobiet. One przecież nie są od rodzenia tylko od karier i używania życia. Tymczasem islam konsekwentnie zalewa Europę i za kilkanaście lat białe kobiety zostaną niewolnicami muzułmanów. O karierach wtedy nawet nie będą mogły marzyć.
Dewajtis
Praktykant
Od: 09 maja 2017, 15:49
Zajmuję się: Wszystkim ;)

Napisano: 09 maja 2017, 20:45

W Szwecji, odnotowuje się najwyższy odsetek osób mieszkających samotnie - co oznacza,że osoby te wybierają życie w pojedynkę,(singiel).Zakładanie rodziny nie interesuje ich, nie dlatego,że nie stać ich na utrzymanie rodziny, kierują się trendem, stylem życia. Niemcy, Norwegia, Szwajcaria - to samo. Widocznie tylko w Polsce bonusy finansowe wpływają na dzietność, a i to tylko teoria, nie poparta badaniami.
Polacy mieszkający w Szwecji, jeśli nie płacą podatków, nie mogą liczyć na żadne wsparcie. To po pierwsze.
Po drugie jak czytam "Kobiety islamskie nie pracują, żyją z zasiłków i rodzą kilkakrotnie więcej dzieci od wygodnych białych kobiet", to żal mi autora tych słów. Podejrzewam,że nie wie co mówi.
[Anioł*]

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x