Dot. wniosków na turnus rehabilitacyjny oraz wniosków na przedmioty ortopedyczne
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
Re: Dot. wniosków na turnus rehabilitacyjny oraz wniosków na przedmioty ortopedyczne
poza tym, jeśli komuś się zdarzy złożyć wniosek online, to informacje o wyborze turnusu wypełnia w systemie
-
- Referent
- Zajmuję się: SO, WTZ, BA, Aktywny Samorząd
- Kontakt:
Re: Dot. wniosków na turnus rehabilitacyjny oraz wniosków na przedmioty ortopedyczne
Interesuje mnie przyjmowanie wniosków na SO w SOW?
Macie dużo takich wniosków?
Jak radzą sobie klienci ze skanowaniem faktury i 5 stron zleceń do faktury??
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
u mnie w tamtym roku składały może 3-4 osoby w SOW, przy 2000 wniosków to bardzo małoleon pisze: 19 sty 2021, 16:44 Interesuje mnie przyjmowanie wniosków na SO w SOW?
-
- Referent
- Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd
- Kontakt:
Na ponad 900 wniosków, 8 było złożonych w SOW, a 2 dotyczyły pieluchomajtek/cewników. W obu przypadkach nie miałem dodanych zleceń, ale wynikało to raczej z niewiedzy wnioskodawców, że trzeba dołączyć do wniosku nowe druki zleceń.leon pisze: 19 sty 2021, 16:44 Interesuje mnie przyjmowanie wniosków na SO w SOW?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: rehabilitacja społeczna osób niepełnopsrawnych
- Kontakt:
Ja z Biura pełnomocnika rządu ds. osób niepełnosprawnych otrzymałam informację, że w przypadku przedmiotów ortopedycznych wnioskodawca dołącza do wniosku kopię zlecenia poświadczoną (...), ale nie skan tych dokumentów. Dlatego wersja papierowa jest podstawą do rozpatrzenia wniosku.
- Włóczykij
- Stażysta
- Zajmuję się: Dofinansowania ze środków PFRON
- Kontakt:
Jak to ma się do tego stanowiska:ania22 pisze: 20 sty 2021, 11:07 Ja z Biura pełnomocnika rządu ds. osób niepełnosprawnych otrzymałam informację, że w przypadku przedmiotów ortopedycznych wnioskodawca dołącza do wniosku kopię zlecenia poświadczoną (...), ale nie skan tych dokumentów. Dlatego wersja papierowa jest podstawą do rozpatrzenia wniosku.
https://www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/914293
Czyli faktura może być w formie skanu, ale kopia zrealizowanego zlecenia już nie? U nas osoby, które składały wniosek przez SOW dołączały zarówno fakturę jak i kopię zrealizowanego zlecenia (potw. za zgodność) w formie skanu, i tak te wnioski były rozpatrywane.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: rehabilitacja społeczna osób niepełnopsrawnych
- Kontakt:
No tak, skan faktury może być, a zlecenie raczej nie może być skanem tylko kopią. Póki nie zmienią w rozporządzeniu to raczej nie.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS/WRiSPZ/obsługa
- Kontakt:
ale znalazłam, że rekomendacja jest skierowana do Wnioskodawców/osób niepełnosprawnych, a co z PCPRami?leon pisze: 29 gru 2020, 14:10rekomendują... ale nie jest to obowiązkowe.Moniuszko pisze: 28 gru 2020, 10:58 Dostaliśmy meila że do 31 grudnia należy dokonań zmian ww zadań, wprowadzić skalę punktową, uzupełniać wzory załączników. Czy turnusy i przedmioty są obowiązkowe do prowadzenia w 2021 r w systemie SOW ? Bo dzwoniłam już na infolinie i do oddziału i nikt nie umie udzielić informacji ....
Mamy wprowadzać, jest jakiś komunikat/informacja z PFRON?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Aktywny samorząd
- Kontakt:
Z Warszawy dostaliśmy taką odpowiedź, z tym, że dotyczy ona naboru na turnusy rehabilitacyjne:
Witam,
Elektroniczny nabór na przyjmowanie wniosków jest obowiązkowy po to aby w dobie pandemii można było złożyć wniosek on-line.
Nieobowiązkowe jest dalsze procedowanie wniosku w Systemie.
Nie ma też obowiązku wprowadzania wniosków papierowych do SOW.
Jednak zachęcamy do tego z uwagi na możliwość wygenerowania automatycznego raportu o ile wszystkie wnioski są w SOW.
Witam,
Elektroniczny nabór na przyjmowanie wniosków jest obowiązkowy po to aby w dobie pandemii można było złożyć wniosek on-line.
Nieobowiązkowe jest dalsze procedowanie wniosku w Systemie.
Nie ma też obowiązku wprowadzania wniosków papierowych do SOW.
Jednak zachęcamy do tego z uwagi na możliwość wygenerowania automatycznego raportu o ile wszystkie wnioski są w SOW.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Dofinansowania PFRON
- Kontakt:
ania22 pisze: 20 sty 2021, 11:07 Ja z Biura pełnomocnika rządu ds. osób niepełnosprawnych otrzymałam informację, że w przypadku przedmiotów ortopedycznych wnioskodawca dołącza do wniosku kopię zlecenia poświadczoną (...), ale nie skan tych dokumentów. Dlatego wersja papierowa jest podstawą do rozpatrzenia wniosku.
Mogłabyś udostępnić tę interpretację?
Oprócz Dot. wniosków na turnus rehabilitacyjny oraz wniosków na przedmioty ortopedyczne - System Obsługi Wsparcia finansowanego ze środków PFRON - SOW przeczytaj również:
Nowe nabory Aktywny 2021
AS 2021 - nabory
opinia eksperta w SOW
Aneks do umowy w SOW
odmowa w C1
zestawienie rozliczenia SOW
wygaszenie umowy w SOW
Turnusy w SOW
Umowa mII - problem
umowa w SOW, przedłużenie terminu
Termin wygaśnięcia umowy C2
"Ręczne" odpisanie umowy Moduł I