dotacja -asystent rodziny - Księgowość

Strona 3 z 5    [ Posty: 41 ]

Napisano: 16 cze 2016, 9:03

wiknat - a mogłabyś wrzucić tutaj ten załącznik ? :)
new age

Napisano: 16 cze 2016, 9:22

A jak to jest z wynagrodzeniem chorobowym? Bo w zeszłym roku nie miałam tego problemu, a teraz mi się pojawił. Musi być płacone ze środków własnych i czy wlicza się do udziału procentowego czy nie?
nowa89

Napisano: 16 cze 2016, 9:29

Nie mam scanu, ale coś w stylu ...
Refundacja części wynagrodzeń asystentów rodziny płatna z dotacji celowej budżetu państwa w ramach ”Programu asystent rodziny i koordynator rodzinnej pieczy zastępczej na rok ...” na podstawie umowy nr ... z dnia ..., w wysokości ...zł. Kwota w wysokości ...zł płatna ze środków własnych na realizację dotowanego zadania.
Dopisuję jeszcze dział, rozdział, paragraf z umowy i budżet zadaniowy....
Zapłacono przelewem dnia: ... podpis gk
Zadanie zostało zrealizowane zgodnie z ustawą Prawo zamówień publicznych.
wiknat

Napisano: 16 cze 2016, 10:06

oświadczenie o przyjęciu dotacji wysyłacie w formie papierowej czy papierowej i elektronicznej?
real true

Napisano: 20 cze 2016, 14:12

Witam.
W ramach przyznanej dotacji można ponieść koszty związane tylko z wynagrodzeniami i pochodnymi, a czy w ramach wkładu własnego ponosicie też prócz wydatków na wynagrodzenia , wydatki na np. odpis na ZFŚS , wydatki biurowe? Czy raczej takie wydatki należy ująć w 85219?
karalla

Napisano: 21 cze 2016, 12:19

Ja nic nie refunduję, od stycznia do czerwca wypłacamy wynagrodzenie ze środków własnych, jak otrzymuję dotacje to wypłacam z dotacji i takie robię rozliczenie na koniec roku.
zosia1

Napisano: 21 cze 2016, 12:54

a jak dotacji starczy ci na pełne wynagrodzenie to nie refundujesz tylko oddasz dotację ? Przecież można z dotacji pokryć wynagrodzenie do wysokości 2500 zł (w przeliczeniu na 1 etat) i nie trzeba mieć wkładu własnego jak się zmieścisz w dotacji
mk1

Napisano: 21 cze 2016, 14:09

wkład własny 20 % musi być, dotacja max 80/min. 20 wkładu własnego
Iga05

Napisano: 21 cze 2016, 14:21

w 2015 roku był zapis że na asystenta rodziny 100 %
oleol

Napisano: 21 cze 2016, 14:25

dokładnie i własnie pokryliśmy całe wynagrodzenie asystenta z dotacji. Mieliśmy zatrudnionego asystenta na umowę zlecenie równoważną 1/2 etatu i w 100% pokryliśmy z dotacji. zero wkładu własnego. Teraz jeszcze nie mamy porozumienia więc nie wiem co tam wpiszą
mk1

Strona 3 z 5    [ Posty: 41 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x