Słyszałam od kogoś o możliwości pozyskania dotacji na żywienie osób, które mają zasiłek stały i mieszkają w DPS. Ale ta osoba nie znała szczegółów, tylko bardzo mnie przekonywała, że jest takie coś.
Słyszeliście coś na ten temat? Otrzymał ktoś może taką dotację?
Szukam i szukam w INTERNECIE od dwóch godzin i nic nie znajduję.
dotacja na żywność a dps
Re: dotacja na żywność a dps
pierwsze słyszę - wszak z zasiłku płaci za pobyt , a wy macie zapewnić wyżywienie
a może załóżcie stowarzyszenie działające na rzecz Waszego dps i pozyskujcie art spożywcze z banków zywności.
Droga Małgosiu było coś takiego w 2009r bo póżniej uznali że tym z dep sie nie należy. Produktu rozprowadzał Caritas dla ocób z niskim dochodem.
Dzięki wszystkim.
Też mi się wydaje, że pomoc z Caritas czy Banku żywności jest dla osób fizycznych w potrzebie , w biedzie. A to byłaby de facto pomoc dla organu prowadzącego dps, który powiniem pokryć wszystkie potrzeby mieszkańców.
Też mi się wydaje, że pomoc z Caritas czy Banku żywności jest dla osób fizycznych w potrzebie , w biedzie. A to byłaby de facto pomoc dla organu prowadzącego dps, który powiniem pokryć wszystkie potrzeby mieszkańców.
A jeśli kierownictwo DPS założyło stowarzyszenie na rzecz domu i korzysta z banku żywności to jest to zgodnie z prawem czy nie, proszę o jakieś przepisy.
Oprócz dotacja na żywność a dps - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze przeczytaj również:
właściciel gospodarstwa rolnego a umieszczenie w zol
prawa osób ubezwłasnowolnionych w domu pomocy społecznej dla psychicznie chorych
Miejsce w zol w śląskim
wolne miejsce w ZOL
szukam wolnego miejsca w DPS dla dziecka
Pilne!!! Umieszczenie dziecka w DPS
dps
Umieszczenie w DPS-ie ubezwłasnowolnionej matki...
odpłatność za pobyt dziecka w dps ze ściągniętych alimentów.
sprawozdania pracownika socjalnego e dps
przepisy regulujące zasady wynagradzania w niepaństwowych dps
dps prywatny czy państwowy
Dam pracę
wyrzucony przez konkubinę
czy zol może?
podstawa na skerowanie do DPS