Czy do korzystania z obiadów w szkole, które będą wydawane bez decyzji (obecny art. 6a) konieczne jest przyjęcie przez gminę programu osłonowego? czego ma dotyczyć ten program?
XYZ --> Wg zapisów uchwały z 10 grudnia sa dwie ścieżki
1 - dyrektor szkoły zgłasza ze dziecko powinno jest i wtedy wywiad i przyznanie posiłków (stare 6a)
2 - jezeli jest program osłonowy podjety przez rade miasta/gminy to w wypadku zgloszenia dziecko jest zywione bezposrednio przez dyrektora w ramach programu osłonowego bez decyzyjnie (zaleznie od zapisów programu oczywiscie )
Róbcie jak chcecie - ja wam podaję co mi powiedział z UW i jest to dla mnie logiczne - przyznaję i podaje w podstawie prawnej art.17 ustawy ops w związku z uchwała RM, która to pozwala przyznać do 150%-zresztą poczytajcie podstawę prawną programu pierwszy pkt.
Na podstawie ustawy o pomocy społecznej z dnia 12 marca 2004 r. (Dz. U. z 2013 r., poz. 182 - tekst jednolity wraz z późniejszymi zmianami); w związku z Uchwałą Nr 221 Rady Ministrów z dnia 10 grudnia 2013 r. w sprawie ustanowienia wieloletniego programu wspierania finansowego oraz w zakresie dożywiania \"Pomoc państwa w zakresie dożywiania\" na lata 2014-2020 (M. P. z dnia 17 grudnia 2013 r., poz. 1024) oraz kodeksu postępowania administracyjnego (tekst jednolity Dz. U. z 2013 r., poz. 267).