dożywianie od stycznia 2014
Re: dożywianie od stycznia 2014
Uchwała RM na którą powołuje się uzasadanienie określa warunki otrzymania przez OPS dofinansowania z budżetu państwa. Nie określa natomiast warunków przyznania posiłku, które to określa TYLKO ustawa o pomocy społecznej, w szczególności art. 48. Zatem uzasadnienie nie wydaje się być prawidłowe.
dziękuje za zainteresowanie no ale w takim razie już nie wiem co robić, jeśli spróbować zaskarżyć decyzje to co zarzucić w odwołaniu?
czyli zarzucić błędne zastosowanie art. 8 ustawy gdyż posiłek nie jest formą świadczenia pieniężnego, bo jak wynika z art. 36 pkt 2 j) jest świadczeniem niepieniężnym a w przypadku świadczeń niepieniężnych nie obowiązuje kryterium dochodowe z art. 8 ale obowiązują kryteria z art. 7 ?
czy dobrze kombinuję?
czyli zarzucić błędne zastosowanie art. 8 ustawy gdyż posiłek nie jest formą świadczenia pieniężnego, bo jak wynika z art. 36 pkt 2 j) jest świadczeniem niepieniężnym a w przypadku świadczeń niepieniężnych nie obowiązuje kryterium dochodowe z art. 8 ale obowiązują kryteria z art. 7 ?
czy dobrze kombinuję?
że to jakiś popraniec wymyślił taką popapraną ustawę o.p.s a my się tak musimy męczyć
dzieci jest coraz mniej, zrobić dożywianie dla wszystkich chętnych dzieci, bez żadnych wywiadów, papierków, decyzji szkoły biorą faktury i się rozliczają, dać to do ministerstwa oświaty
do jaaaaaa
Skoro taka masz doskonałą wiedzę na temat przepisów to odwołania nie potrafisz napisać.
Skoro taka masz doskonałą wiedzę na temat przepisów to odwołania nie potrafisz napisać.
spróbować zaskarżyć chyba mi nic nie szkodzi,? przecież równie dobrze może gmina nie uchwalić żadnej swojej uchwały a że były jakieś tam wytyczne z ministerstwa że ma być uchwała rady nie są obowiązujące
pytanie w drugą stronę czy są ośrodki przyznające dożywianie dzieciom w szkole ponad te 100% dochodu?
pytanie w drugą stronę czy są ośrodki przyznające dożywianie dzieciom w szkole ponad te 100% dochodu?
do ewa pytam bo nie jestem specjalistką od pomocy społecznej,
tak teraz kombinuje czytając Wasze sugestie i ustawę o pomocy społecznej
kto pyta nie błądzi
tak teraz kombinuje czytając Wasze sugestie i ustawę o pomocy społecznej
kto pyta nie błądzi
Ja bym się od takiej decyzji odwołał. Myślę że powyżej masz już sedno napisane: uzasadnienie jest co najmniej wątpliwe, gdyż sugeruje że Uchwała RM określa warunki przyznania posiłku, a tak nie jest. Po 1 stycznia 2014 warunki te określa tylko Ustawa o pomocy społecznej. I to jest punkt zaczepienia. pozdrawiam
Oprócz dożywianie od stycznia 2014 - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
odwołanie
czy odliczać składkę KRUS
odliczenie składki KRUS
data wydania decyzji
badania dla kierowcow na samochod sluzbowy
specjalizacja II stopień
WYWIAD SRODOWISKOWY
dzień prac.socjalnego
czy wynagrodzenie za warsztaty terapii zajęciowej wliczamy do dochodu ? pilne
od kidy przynać zasiek stały
Ogólnopolska Pikieta 30.11.2013
r.zastępcze