dożywianie od stycznia 2014
Re: dożywianie od stycznia 2014
Czy aby napewno będziecie uchylać? Jeżeli były świadczone to raczej będziecie zmieniać w częsci dotyczacej terminu. Tylko nie wiem jakaby miała być podstawa do zmiany decyzji? Ustawa o pomocy społecznej zawiera zamkniety katalog sytuacji w której dopuszcza się zmianę decyzji.
No właśnie podstaw do zmiany nie ma poza tym w systemie trzeba wprowadzić nową decyzję dlatego tamtą spoza programu uchylimy (na wniosek strony) i przyznamy w ramach programu i wszyscy będą zadowoleni.
co za poronione pomysła, decyzje som do 31 XII, od stycznia nowe i tyle, przeca bendzie tylko zmiana do ustawy a nie nowa ustawa, głomby kapuściane buahahahahahahahahaha
jeśli nie będzie programu 1 czy 10 stycznia to jak chcesz z programu żywić ludzi w te dni, musisz mieć świadczenia na jakiejś podstawie przyznane, podań jest już mega dużo i większość mamy już po wywiadach, pamiętajcie że w pomoście można przyznać posiłki w ramach programu i poza programem (100% gmina).
Gdybym nie pracowała w POMOCY SPOŁECZNEJ moja odpowiedź byłaby taka, proszę się dowiadywać, nie składać podań, nie mamy informacji co do zmian w przepisach, proszę się dowiadywać później....
ale to jest tylko info dla klienta za tym stoi przeprowadzenie kilkuset wywiadów, wydanie w 3-4 dni kilkuset decyzji, powiadomienie kilkudziesięciu podmiotów realizujących posiłki itp.
Jak to się już wyklaruje zamierzam wysmarować nieprzebierające w słowach soczyste pismo do naszego premiera, powołam się na wasze wypowiedzi i do czego to wszystko doprowadziło.
Ps. co robicie z bezdecyzyjnymi? My wysłaliśmy oficjalne pismo do szkół, że w związki zakończeniem realizacji programu od 1 stycznia 2014 nie będzie tych posiłków, o ewentualnych zmianach poinformujemy nowym pismem.
ale to jest tylko info dla klienta za tym stoi przeprowadzenie kilkuset wywiadów, wydanie w 3-4 dni kilkuset decyzji, powiadomienie kilkudziesięciu podmiotów realizujących posiłki itp.
Jak to się już wyklaruje zamierzam wysmarować nieprzebierające w słowach soczyste pismo do naszego premiera, powołam się na wasze wypowiedzi i do czego to wszystko doprowadziło.
Ps. co robicie z bezdecyzyjnymi? My wysłaliśmy oficjalne pismo do szkół, że w związki zakończeniem realizacji programu od 1 stycznia 2014 nie będzie tych posiłków, o ewentualnych zmianach poinformujemy nowym pismem.
~Anka zamieść je oraz może odpowiedź słóńca pieru tuśku tuśku
MEG
pytałaś wczoraj, skąd wiem, że na 10 przewidziane?
Rozmawiałem telefonicznie z P. Łobaszewskim z ministerstwa i takie info dostałem.
pytałaś wczoraj, skąd wiem, że na 10 przewidziane?
Rozmawiałem telefonicznie z P. Łobaszewskim z ministerstwa i takie info dostałem.
mnie sie cosik widzi że już raz była podobna sytuacja, wydaliśmy decyzje z własnych a potem jak wszedł program to informatyk w pomoście przekierował z własnych na program, decyzji nie zmienialiśmy bo po co dzieci jadły
Oprócz dożywianie od stycznia 2014 - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
odwołanie
czy odliczać składkę KRUS
odliczenie składki KRUS
data wydania decyzji
badania dla kierowcow na samochod sluzbowy
specjalizacja II stopień
WYWIAD SRODOWISKOWY
dzień prac.socjalnego
czy wynagrodzenie za warsztaty terapii zajęciowej wliczamy do dochodu ? pilne
od kidy przynać zasiek stały
Ogólnopolska Pikieta 30.11.2013
r.zastępcze