DPS

Wybrane tematy:
odpłatność za DPS - żyjące dzieci i wnuki Odpłatność za DPS sposób nalicznia świadczenie ratownicze- mieszkaniec DPS Ustalenie odpłatności DPS - stare zasady Decyzja OPS mam płacić a z czego mam żyć Wywiady alimentacyjne u dzieci
ODPOWIEDZ
~aaa

DPS

Post autor: ~aaa »

Jak się ma skierowanie do DPS za zgodą sądu a chęć sprawowania opieki nad tą osobą przez siostrę??? Czy uzasadnione będzie nie umieszczenie mimo postanowienia sądu???
~nn

Re: DPS

Post autor: ~nn »

Nie
~aaa

Post autor: ~aaa »

Czyli co???? Nie bardzo rozumiem...............
~zumba

Post autor: ~zumba »

Czyli postanowienie sądu to postanowienie sądu. Trzeba je realizować.
~nn

Post autor: ~nn »

aaa pytanie długie, krótka odpowiedź. Zumba uzasadnił/a/ czyli co. I tyle w temacie.
~a.la

Post autor: ~a.la »

należy wystąpić do sądu o zmianę orzeczenia. w przeciwnym wypadku sąd będzie domagał się potwierdzenia wykonania orzeczenia.
~Bogusia

Post autor: ~Bogusia »

pomocy.
Osoba leży w szpitalu. Skłąda dokumenty do OPS o skierowanie do Domu Pomocy Społecznej.
Czy wymagany jest podpis lekarza z oddziału - potwierdzający własnoręczność podpisu zainteresowanego na składanych dokumentach?
Zaznaczam- jest świadomy, logicznie myśli i podejmuje swe decyzje.
Jeśli tak to gdzie to zapisane - czy też to- uzgodnienia wewnętrzne ośrodka.
~Alina

Post autor: ~Alina »

u mnie wymagany był podpis lekarza potwierdzający własnoręczność podpisu osoby składającej wniosek
~a.la

Post autor: ~a.la »

Jeżeli są wątpliwości co do zdrowia psychicznego osoby czy jej wyrażenia woli, to można taki wniosek umocować opinią lekarza. co do stwierdzenia własnoręczności podpisu to pracownik socjalny przeprowadza wywiad,gdzie osoba potwierdzi swój wniosek o umieszczenie w dps, a pracownik socjalny fakt, że osoba faktycznie sama wnioskuje o umieszczenie.
~Bogusia

Post autor: ~Bogusia »

Dziekiiiii
ODPOWIEDZ