DPS a sprzedane mieszkanie
DPS a sprzedane mieszkanie
Moze mi ktos wyjasnioc jak to jest, kiedy podopieczny dps-u sprzedaje swoje mieszkanie, to czy część pieniadzy ze sprzedaży jest przeznaczane na pokrycie pobytu, czy całkowicie naleza sie podopiecznemu??
Re: DPS a sprzedane mieszkanie
Dzielisz kasę na 12 m-cy wliczasz do dochodu i automatycznie mniejsza dopłata gminy do dps przez rok czasu.
Ja bym zawarła umowę pomiędzy mieszkańcem a gminą, i obieg finansowy musiałby wyglądać następująco: gminia wnosi zastępczo opłatę do dps-u, a mieszkaniec zwraca ze swoich środków do gminy.
Drugie rozwiązanie to można zastosować art.2 ustawy i nakazać płacić całość z posiadanych zasobów, ale nie wiadomo jak się do tego odniesie SKO.
Drugie rozwiązanie to można zastosować art.2 ustawy i nakazać płacić całość z posiadanych zasobów, ale nie wiadomo jak się do tego odniesie SKO.
nie ma zadnej umowy, poprostu robisz decyzje różnicę która wpłacała gmina wpłaca osoba przez 12miesiecy
Oprócz DPS a sprzedane mieszkanie - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze przeczytaj również:
metryka spraw
pogrzeb
Szkolenie-Public relations 2.0. Tworzenie reputacji i zarządzanie jej wzrostem przy wykorzystaniu mediów społecznościowych.
Opłata zastępcza za pobyt osoby w dps- jak się jej domagać z powrotem
dokumenty OPS do DPS
wolne miejsce
dowód osobisty
DPS dla psychicznie chorego
odpłatność gminy za pobyt w dps
uchylenie skierowania
DPS dla osoby z Zespołem Downa
wywiad kontrolny
Odliczanie pobytu w szpitalu
Skierowanie do DPS na okres 6-ciu miesięcy.
Rezygnacja z pobytu w DPS
DPS brak zaświadczenia lekarskiego