uchylenie skierowania
uchylenie skierowania
Mam problem z osobą, która ma wydaną decyzję kierującą do DPS, jest na początku listy oczekujących i chcemy ją umieścić, ale ona unika kontaktu, nie odbiera pism lub odbierze ale nie odzywa się, pracownika nie wpuszcza, do mops nie przychodzi. Jest jakaś podstawa uchylenia tego skierowania?
Re: uchylenie skierowania
uchylic możesz za zgodą tej osoby (art 155kpa),a Ty jako pracownik socjalny możesz napisac do dps,pcpr,i przesunąć ja w kolejce
Wystąpiłam do MOPS który wydał decyzję kierującą o jej uchylenie, gdyż osoba nie podejmuje przyznanych świadczeń. Decyzję uchylili, uzasadniając, że na chwilę ob. nie wymaga umieszczenia w dps. Przesuwanie w kolejce to sztuczny tłok na liście.
A ja mam inny problem skierowaliśmy osobę do DPS PCPR wydał decyzję umieszczająca na 3 lata i co teraz kompletujemy od nowa dokumenty i wysyłamy do DPS /osoba tam będzie przebywać jeszcze do końca roku/ co dalej podpowiedzcie
jeśli dalej się kwalifikuje to niech zostanie i sporządźcie nowe dokumenty i oni od 1 stycznia wydadzą decyzję o umieszczeniu 

Oprócz uchylenie skierowania - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze przeczytaj również:
Szkolenie-Public relations 2.0. Tworzenie reputacji i zarządzanie jej wzrostem przy wykorzystaniu mediów społecznościowych.
Opłata zastępcza za pobyt osoby w dps- jak się jej domagać z powrotem
dokumenty OPS do DPS
wolne miejsce
dowód osobisty
DPS dla psychicznie chorego
DPS a sprzedane mieszkanie
odpłatność gminy za pobyt w dps
DPS dla osoby z Zespołem Downa
wywiad kontrolny
Odliczanie pobytu w szpitalu
Skierowanie do DPS na okres 6-ciu miesięcy.
Rezygnacja z pobytu w DPS
DPS brak zaświadczenia lekarskiego
zasiłek stały z MOPS a izba wytrzeźwień
proszę o pomoc