uchylenie skierowania

Wybrane tematy:
odpłatność za DPS - żyjące dzieci i wnuki Odpłatność za DPS sposób nalicznia świadczenie ratownicze- mieszkaniec DPS Ustalenie odpłatności DPS - stare zasady Decyzja OPS mam płacić a z czego mam żyć Wywiady alimentacyjne u dzieci
ODPOWIEDZ
~magda

uchylenie skierowania

Post autor: ~magda »

Mam problem z osobą, która ma wydaną decyzję kierującą do DPS, jest na początku listy oczekujących i chcemy ją umieścić, ale ona unika kontaktu, nie odbiera pism lub odbierze ale nie odzywa się, pracownika nie wpuszcza, do mops nie przychodzi. Jest jakaś podstawa uchylenia tego skierowania?
~Pela

Re: uchylenie skierowania

Post autor: ~Pela »

uchylic możesz za zgodą tej osoby (art 155kpa),a Ty jako pracownik socjalny możesz napisac do dps,pcpr,i przesunąć ja w kolejce
~al.a

Post autor: ~al.a »

Wystąpiłam do MOPS który wydał decyzję kierującą o jej uchylenie, gdyż osoba nie podejmuje przyznanych świadczeń. Decyzję uchylili, uzasadniając, że na chwilę ob. nie wymaga umieszczenia w dps. Przesuwanie w kolejce to sztuczny tłok na liście.
~kasia

Post autor: ~kasia »

A ja mam inny problem skierowaliśmy osobę do DPS PCPR wydał decyzję umieszczająca na 3 lata i co teraz kompletujemy od nowa dokumenty i wysyłamy do DPS /osoba tam będzie przebywać jeszcze do końca roku/ co dalej podpowiedzcie
~d

Post autor: ~d »

jeśli dalej się kwalifikuje to niech zostanie i sporządźcie nowe dokumenty i oni od 1 stycznia wydadzą decyzję o umieszczeniu :)
ODPOWIEDZ